Nairo Quintana: “Team Sky reed gewoon te hard”

zondag 17 maart 2019 om 11:33
Nairo Quintana: “Team Sky reed gewoon te hard”

foto: Cor Vos

Er was slechts één renner in staat om het tempo van Egan Bernal te volgen op de Col de Turini: Nairo Quintana. De kopman van Movistar wist zodoende op te schuiven naar plaats drie in het klassement. “Maar zelf iets proberen zat er gewoon niet in. Team Sky reed daarvoor te hard”, zo verklaarde hij na afloop.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Nairo Quintana is bezig aan een goede Parijs-Nice. De 29-jarige coureur reed al bijzonder attent in de waaieretappes en op de Col de Turini liet de Colombiaan zien nog altijd uitstekend te kunnen klimmen. “Mijn voorbereiding was kortom goed”, zo concludeert Quintana. “Het feit dat ik bij de sterkste klimmers hoorde, geeft me vertrouwen.”

“We wilden als Movistar ook wat proberen, maar het tempo van Team Sky lag gewoon te hoog”, is hij eerlijk in zijn analyse. “Ik kon alleen maar volgen. Ik wist dat het moeilijk zou worden om tijd te pakken op Egan. Ik probeerde hem daarom slechts te volgen, om zodoende naar een podiumplek te rijden.”

Spanning in de slotetappe 
Quintana staat met nog één etappe te gaan op plaats drie, op 46 tellen van zijn landgenoot Bernal. Het verschil met de nummer twee, Philippe Gilbert, is slechts één seconde. “We zullen onze kaarten zondag goed moeten uitspelen”, zo besluit Quintana. De slotetappe voert het peloton over geaccidenteerd terrein naar Nice.

Dit artikel delen:

1 Reactie

IlPirata 17 maart 2019 om 13:03

“TEAM SKY REED GEWOON TE HARD”, ik vrees dat we dit vaker gaan horen in de Tour De France. Maar goed, laten we hopen van niet, het is immers zondag.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone