Nairo Quintana strijdend ten onder in Parijs-Nice

maandag 18 maart 2019 om 14:20
Nairo Quintana strijdend ten onder in Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Nairo Quintana verlaat Parijs-Nice met opgeheven hoofd. De Colombiaanse klimmer deed in de slotetappe van de Franse rittenkoers nog een gooi naar de eindzege, maar zijn poging strandde in schoonheid. “We wilden er een man-tegen-man-gevecht van maken”, zo liet Quintana na afloop weten.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Quintana viel aan op goed vijftig kilometer van de finish, in de hoop de wedstrijd nog op zijn kop te zetten. Dat laatste lukte, maar het bleek niet genoeg om Parijs-Nice te winnen. “We hadden meerdere renners in de kopgroep”, zo kijkt Quintana terug op een veelbewogen etappe.

“We wilden gebruik maken van de sterkte van de ploeg, om er zodoende een man-tegen-man-gevecht van te maken. Vooral Marc Soler was erg sterk, hij reed lange tijd op kop. Vervolgens was het een mooi gevecht tot de streep. We hebben de koers niet gewonnen, maar we hebben het wél geprobeerd.”

“Ik geniet op de fiets”
De 29-jarige klimmer mocht uiteindelijk het podium op als de nummer twee in het eindklassement. “De conditie is heel erg goed”, kijkt hij tevreden terug. “Dat is positief voor de komende wedstrijden. Daarnaast geniet ik op de fiets, wat ook heel erg belangrijk is.” De volgende wedstrijd voor Quintana is de Ronde van het Baskenland (8-13 april).

Dit artikel delen:

4 Reacties

superkoppel 18 maart 2019 om 14:45

Toch viel me de sterkte van Soler tegen! Nu moest Nairo de laatste 20km praktisch alleen op kop rijden, terwijl een man als Naesen daar nog wel bij zat. Overigens heel laf gereden van de andere mannen. Maar ja, niemand wil voor elkaar werken.

0
Mwielerfan 18 maart 2019 om 17:52

Wat is daar dan laf aan?

0
VitoFoane 18 maart 2019 om 15:05

Vraag blijft waarom Quintana niet aanviel op de Col de Turini (zaterdag) toen Kwiatkowski nog in de favorietengroep zat, maar wel probleemloos met Bernal meeging toen die (eindelijk) mocht versnellen …

0
Mathieu Moller 18 maart 2019 om 17:37

Hij zei dat Sky gewoon te hard reed, maar misschien dat hij ook bang was gecounterd te worden. Je zag vorige tour ook regelmatig mannen als Quintana, Landa en volgens mij ook Fuglsang aanvallen om na een minuutje weer teruggepakt te worden door de Sky’s en vervolgens meteen gelost te worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone