Quintana over toekomst: “Volgend jaar ben ik actief in de WorldTour”

zaterdag 19 november 2022 om 13:07
Quintana over toekomst: “Volgend jaar ben ik actief in de WorldTour”

foto: Cor Vos

Sinds Nairo Quintana en Arkéa-Samsic begin oktober bekend maakten uit elkaar te gaan na de bekende Tramadol-affaire is er nog weinig naar buiten gekomen over de toekomst van de Colombiaan. Eerder deze week sloeg hij nog een aanbod van het continentale Team Medellín-EPM af. Vrijdag gaf de klimmer echter een tipje van de sluier over zijn toekomst tegenover het Spaanse persbureau EFE. “Ik zal in de WorldTour rijden.”

“Veel meer kan ik nu niet zeggen. Ik kijk vooruit en zal zo hard mogelijk blijven trappen. Ik wil gemotiveerd blijven om koersen te gaan winnen en mijn land te vertegenwoordigen”, aldus de klimmer, die een terugkeer bij zijn oude ploeg Movistar ook niet uitsluit. “Dat is een van de opties, ik heb een goede band met de ploeg gehad. Maar het belangrijkste is dat ik verschillende mogelijkheden heb om door te gaan met koersen.”

Quintana werd in augustus gediskwalificeerd in de Tour de France, waarin hij zesde werd, na een positieve test op tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI. Quintana ging nog in hoger beroep tegen deze diskwalificatie, maar dit werd door het CAS afgewezen.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Samamba 19 november 2022 om 13:57

Dat moet dan toch gewoon Astana zijn, Bahrain eventueel inderdaad aangezien slechte PR hun ook niet echt boeit. Movistar zit vol in principe.

1
Blackcanyon 19 november 2022 om 21:01

Die gaat voor Jumbo rijden. Zeeman wil renners die nog kunnen groeien.

1
bswinkelss 19 november 2022 om 13:10

Wat zou het dan worden? Ik verwacht Astana, movistar of bahrain

0
Romāns Vainšteins 19 november 2022 om 13:58

QS!

Lekker wraak nemen op alles en iedereen met buffelen in de tour voor Evenepoel, er nog bij zittend waar soortgenoten als Kuss en Formolo er al ruim afliggen. Lefevere heeft de mentale skills om over dat Tramadolverhaal heen te kijken en je hebt hier de man die kan wat je nodig hebt.

Astana zou de partij zijn mocht hij per sé voor eigen rekening willen rijden.

0
Retro Lex 19 november 2022 om 14:36

Quintana naar QS zou inderdaad een stunt zijn. Maar ik denk dat een knechtenrol niet bij hem past.
Ik zet ook in op Astana

0
advocaat van de duivel 19 november 2022 om 15:22

Sowieso Astana. Hij ziet er landgenoten Lopez en Tejada én de ploeg draait zijn hand niet om om “aangebrande” renners aan te trekken.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 19 november 2022 om 15:56

Ik zeg AG2R. Vino heeft gezegd dat Astana geen interesse heeft. Anderzijds is de waarheid vertellen niet een van de kwaliteiten van Vino.

0
Romāns Vainšteins 19 november 2022 om 16:11

AG2R is volgens mij uit de MPCC hoek van ‘wij doen niks wat ook half niet mag’ : lijkt me zodoende uitgesloten als mogelijke kandidaat

0
Grimlock 19 november 2022 om 19:31

Hij lijkt het zelf vooral over Movistar te hebben en dan veel mist eromheen dat ie verschillende opties heeft.

Astana zie ik als een logischer keus, kunnen wel een dosis kwaliteit gebruiken.

QS gaat er de vingers echt niet aan branden. Maar, mocht het toch zo zijn, rijdt hij echt geen meter voor een ander. Zat rondes en rondjes waar hij zijn gang zou kunnen gaan.

0
plattenband 19 november 2022 om 20:14

Hij is puur qua figuur een zeer geschikt profiel voor Rev. Ervaren, de betere klimmer en mogelijk ook rustbrenger.
Op zijn leeftijd zal hij vermoedelijk ook geen GR’s meer winnen en waarschijnlijk beseft hij dat ook wel. Daarom zeker goed profiel voor zo’n functie.

Maar hij is Latino en er kleeft een brandgeurtje aan hem. Dus mogelijk minder passend in de cultuur bij SQS en brandgeurtjes schrikken PatLef af.

Ergens jammer maar we zullen zien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone