Nairo Quintana: “Ik zie mezelf niet als Tourfavoriet”

zondag 12 juli 2020 om 12:33
Nairo Quintana: “Ik zie mezelf niet als Tourfavoriet”

foto: Cor Vos (archief)

Nairo Quintana maakte voor de coronabreak indruk bergop, maar de Colombiaan van Arkéa-Samsic blijft met beide benen op de grond. “Ik zie mezelf niet als een Tourfavoriet”, zo citeert France24.

Quintana koerst dit seizoen voor het Franse Arkéa-Samsic en was al bijzonder succesvol in enkele Franse voorbereidingskoersen. Zo won hij na klimdemonstraties op de Mont Ventoux en de Col d’Eze de Tour de La Provence en de Tour des Alpes Maritimes et du Var. Verder won hij in Parijs-Nice de afsluitende koninginnenrit.

De gewezen winnaar van de Giro d’Italia en Vuelta a España is dit jaar misschien wel klaar om een gooi te doen naar die ontbrekende Tourzege. “Ik geloof echter niet dat ik een van de topfavorieten ben. Daar komt nog eens bij dat er ook sterkere ploegen aan het vertrek staan. Ik ga natuurlijk wel gewoon voor een goed klassement.”

Quintana moest ruim een week geleden nog naar het ziekenhuis na een trainingsongeval. “Ik heb lichte schaafwonden en wat pijn aan mijn rechterknie en mijn linkerdij”, zo liet hij weten. “Maar, ik hoef mijn voorbereiding niet aan te passen.” De vraag is wel of Quintana op tijd naar Europa kan vliegen, nu het zwaar getroffen Colombia nieuwe coronamaatregelen heeft genomen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

KnightBiker 12 juli 2020 om 13:26

Quintana als tour favoriet: nee, mits…
Als Jumbo-Visma en Ineos elkaar lamleggen en Quintana overal kan aanhaken dan kan een coup in de laatste zware berg etappe hem de winst opleveren. Hij heeft vaker laten zien dat hij op de laatste dagen ineens een serieuze dreiging kan zijn, en kan etappes alleen winnen.
Het hangt ervan af hoezeer de 2 top teams alleen op elkaar gefixeerd zullen zijn, outsiders kunnen hiervan profiteren, en hier plaats ik Quintana met stip bij.

Hij heeft waarschijnlijk niet het team om de gele trui te verdedigen, dus is hij afhankelijk van de kansen die hij krijgt, het zelf afdwingen en dan verdedigen wordt lastig, daarom is hij waarschijnlijk geen topfavoriet.

Jacob Lohof 12 juli 2020 om 13:45

Jumbo voor Jumbo na blabla

KnightBiker 12 juli 2020 om 14:02

reageer dan niet

Groningen 12 juli 2020 om 13:47

Topfavoriet zeker niet, maar hij kan het de echte favorieten knap lastig maken.

peterwint 12 juli 2020 om 14:17

Als hij dezelfde goede vorm van begin dit seizoen heeft, zie ik hem zo in de top 5 eindigen.

Kannibaal van Schepdaal 12 juli 2020 om 14:18

De vraag blijft natuurlijk of Quintana dit voorjaar echt herboren was, of gewoon goed was in minderbezette Franse rittenkoersen.

Scibby 12 juli 2020 om 15:59

Hij leek op alle manieren relaxeter en spontaner te fietsen. Dat zou best wel kunnen zorgen dat zijn prestaties beter zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair