Naesen: “Vond Groenewegen al achterlijk, maar nu is hij helemaal een deb”
Oliver Naesen - foto: Sirotti
zondag 2 oktober 2016 om 20:50

Naesen: “Vond Groenewegen al achterlijk, maar nu is hij helemaal een deb”

Oliver Naesen moest in de Tour de l’Eurométropole genoegen nemen met de tweede plaats achter Dylan Groenewegen. De Belg van IAM Cycling was het niet eens met de manier van sprinten van de Nederlands kampioen en maakte dat na afloop in woord en gebaar kenbaar. “Het is gewoon belachelijk dat Groenewegen wint”, zegt Naesen tegen Sporza.

Groenewegen kwam na een zware koers als eerste over de meet en week daarbij uit naar links. Daar zat Naesen, die met de nodige stuurmanskunsten overeind wist te blijven. “Ik wou Groenewegen voorbijsteken, maar hij reed mij in de dranghekken”, zegt hij. “Dat is gewoon crapuleus (smerig, red.). Je kunt een beetje de deur dichtdoen, maar als je voelt dat iemand erover komt en je hebt een beetje klasse, dan hou je je lijn.”

De jury besloot om, na bestudering van de beelden, niets te veranderen aan de uitslag. “Waarom laat de jury dit dan toch toe? Omdat ze er niets van kennen, zeker?”, aldus Naesen, die niet snel vrienden zal worden met Groenewegen. “Ik vond hem sowieso al achterlijk, maar nu is het helemaal een deb. Ik zou op die manier zelfs niet willen winnen.”

https://twitter.com/OliverNaesen/status/782626605936078849

Boonen: “Dit is niet correct”
Ook de nummer drie van vandaag, Tom Boonen, was het niet eens met de beslissing van de jury. “Je hoeft niet heel geleerd te zijn om te zien dat Naesen werd gehinderd. Dit is niet correct”, aldus de Belgische kopman voor het aanstaande WK tegen Sporza.

Groenewegen: “Ik week zeker uit naar links”
Dylan Groenewegen zelf was zich van geen kwaad bewust. “De sprint verliep chaotisch doordat de kopgroep in de laatste meters werd teruggepakt”, zegt hij op de site van LottoNL-Jumbo. “Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren.”

Bekijk via de site van de VTM de beelden van het incident

[poll id=”326″]

RIDE Magazine
108 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2016 22:31
Dit soort uitspraken hoort niet thuis in sport. Dat onsportieve gedrag op het podium is helemaal schandalig. Een schorsing zou terecht zijn.
2 oktober 2016 22:33
dan had Sagan ook geschorst moet worden toen hij die miss in der kont kneep
2 oktober 2016 22:39
Dus hij rijdt in een recht lijn... naar links welleswaar... maar waar zit nou precies het probleem? Hij was er volgens mij voorbij dus moet je dan een gaatje gaan laten om terug te komen? Nee gewoon een terechte zege van Groenewegen en een slechte verliezer uit België.
2 oktober 2016 22:40
Natuurlijk had Groenewegen gediskwalificeerd kunnen worden, maar dat is niet gebeurd. Naesen moet eerder boos zijn op de jury en niet op Groenewegen, die kan er niets aan doen.
En oh ja, misschien moet Naesen die laatste kilometer nog eens analyseren en dan nog eens bedenken op wie hij het best boos kan zijn.
2 oktober 2016 22:41
@Johny
Als je er niks van kent reageer dan toch ook gewoon niet. Naesen een sprinter?
Naesen overdrijft wel, iemand achterlijk en debiel noemen moet hij niet doen ook al begrijp ik hem wel angezien hij kwaad is dat er hem een mooie zege is afgenomen. Daarnaast ben ik diep ontgoocheld in Groenewegen, hoe die deed alsof zijn neus bloedde, jonge jonge...
2 oktober 2016 22:44
"Bericht van de redactie: Respecteer elkaars mening en reageer normaal op elkaar."
Ik zeg: een ban voor Naesen ;)
2 oktober 2016 22:45
Geen schone sprint van groenewegen, alhoewel een diagonale lijn natuurlijk ook een lijn is :P Maar de Jury had hier idd een DSQ kunnen geven. Dat naessen boos is, snap ik wel. Maar zijn podium en twitter gedrag zijn gewoon ondermaats.

@goat0547 waarom de nieuwe zlaten? die zou winnen en Dylan aan de kant mieteren :P De meeste reacties zegen naesen gaan vooral over zijn opmerkingen achteraf. En daar maakt het mij persoonlijk geen drol uit over welke andere renner het gaat. Mensen achterlijk/Debiel noemen en zo op het podium staan is gewoon ondermaats. Dan mag je eerder de jury eens aanspreken.
2 oktober 2016 22:48
Dat hij zijn tweet nu heeft verwijderd is helemaal lachwekkend natuurlijk.
Wees dan een vent en laat het gewoon staan.
2 oktober 2016 22:52
Deb = Debbie of Debora?
2 oktober 2016 22:54
Wat een slechte verliezer is die Naesen. Een bijzonder onsympathieke reactie na afloop van de wedstrijd.
2 oktober 2016 22:54
Naesen reageert ongepast, zulke woorden gebruiken doe je niet als voorbeeld naar de jeugd. Bovendien kon hij het beter even samen met Groenewegen uitpraten, onder vier ogen. Maar hij heeft wel gelijk over de feiten, en Groenewegen mag gewoon even toegeven dat zijn sprint een DSQ verdiende. Hij heeft toch al gewonnen, het zou hem terug wat sympathie-punten opleveren.

Oh en aan iedereen die vindt dat Boonen zich niet moet bemoeien; Boonen zag alles gebeuren van op de eerste rij dus dan heb je recht van spreken, en tja, moet hij die journalist na de aankomt negeren als die met de vraag komt?
3 oktober 2016 00:23
Wat een triest figuur, die Naesen. Accepteer de uitslag en probeer de volgende keer sneller te zijn. De uitspraken en de vinger naar beneden laten zien dat hij nog veel te leren heeft.
3 oktober 2016 00:29
Naesen kan zich beter druk maken over zijn eigen gebrek, euh . .. stuurmanskunst.
Misschien ziet Bonen, Groenewegen liever niet winnen. Je weet het niet.
3 oktober 2016 00:29
wat een kneus die Neasen. los van dat hij gelijk heeft, zn reacties zijn belachelijk.
3 oktober 2016 00:32
Naesen die NA de finish bewust tegen Groenewegen aanrijdt vind ik beneden alle peil. Hij had zich beter bezig kunnen houden met het voorbereiden van zijn juryprotest. Vervolgens Groenewegen een debiel noemen, op het podium duimpje naar beneden en op Twitter zich van zijn slechtste kant laten zien spreekt ook niet echt voor de beste man.
3 oktober 2016 02:51
ach sprinters.....
3 oktober 2016 09:24
Ik vond het een mooie renner...
De beledigende taal die die kerel gebruikt - achterlijk, debiel - voor een collegarenner. En niemand in zijn omgeving die hem corrigeert. Bizar.
3 oktober 2016 09:29
Erg jammer, ik begon fan te worden van deze man en wilde juist voor hem gaan supporteren/op de voet volgen komend voorjaar.dat ik dat niet doe zal hem dan weer weinig uitmaken, of gaat hij ook zijn duim omlaag steken als ik langs de kant sta en me een duwtje met zijn wiel geven?

Nee, groenewegen had een dsq kunnen krijgen, maar dit vind ik erg treurig.
3 oktober 2016 09:44
plek zat, alleen lagen daar plassen water....
3 oktober 2016 10:16
Wat de spurt betreft: "schandalig" was het nu ook weer niet, maar uiteraard heeft hij er door zijn manoeuvre voor gezorgd dat Naesen niet kon passeren, en dus ook niet kon winnen. Diskwalificatie was toch echt wel terecht geweest.
Wat de reactie van Groenewegen betreft: wat hij zei (doen alsof zijn neus bloedt) was ofwel uit dommigheid, ofwel erg arrogant. Beide kan ook.
Wat de reactie van Naesen betreft: niet erg sportief, er zijn andere manieren om hier mee om te gaan, zelfs al ben je terecht boos.
Conclusie: Nu Boonen stopt kan Naesen zijn rol als meest gehate Belgische renner in Nederland overnemen. En zal Groenewegen ook niet erg populair meer zijn in België.
3 oktober 2016 10:29
tjonge waar gaat het over zeg. zo kleinere wedstrijd, en je zo laten kennen. zielig gewoon
3 oktober 2016 10:36
Je kunt onmogelijk zeggen dat Groenewegen een kwak gaf. Dat deed hij namelijk niet. Ook week hij niet af van zijn lijn. Dat was weliswaar geen rechte lijn, maar schuine lijnen komen in iedere sprint voor. Die sprint die Sagan in de Eneco Tour won en waarvoor hij van alle kanten geprijsd werd, was bijvoorbeeld ook verre van recht. Als je dan ook nog kunt vaststellen dat er, ondanks zijn schuine lijn, nog steeds ongeveer een meter ruimte overblijft, dan snap ik de beslissing van de jury wel. Naesen moet met zijn onfatsoenlijke/belachelijke beklag dan ook niet bij Groenewegen zijn maar kan hooguit de organisatie wat verwijten in verband met de manier waarop die laatste tientallen meters voor de finish eruit zagen. En uiteraard in verband met dat blok op de finishlijn. Ik denk bovendien dat Naesen zich met deze reactie niet bijster populair zal maken in het peloton want een collega-renner achterlijk en debiel noemen die nog nooit een onfatsoenlijke sprint heeft gereden, zal toch niet worden geaccepteerd. Hoop ik althans.
3 oktober 2016 11:02
Een "depp" is in het Duits een dwaas/sukkel.

Aangezien hij nergens het woord "debiel" heeft gebruikt zover ik heb kunnen achterhalen zou het me niets verbazen als hij hier "depp" gebruikt heeft ipv "deb".

Tenzij iemand van onze Vlaamse vrienden kan vertellen welke betekenis "deb" in het Vlaams zou kunnen hebben.
3 oktober 2016 11:12
Groenwegen doet helemaal niets verkeerd. Een gewone sprint. Naesen is nog een groentje. Over een tijdje weet hij dat hij er rechts langs had gemoeten. Mooie overwinning!
3 oktober 2016 12:10
Wat t gevaarlijk maakt is dat blok op de finish, maar dat is niet de schuld van Groenewegen. Vind de reactie beneden alle peil, gaat echt te ver. Groenewegen zegt niets arrogants ook, wat hij zegt is waar, hij gaf genoeg ruimte, en voor het blok ging hij ook duidelijk nog naar rechts om op de streep nog extra ruimte te creeeren.

Als ik die beelden bekijk lijkt Naesen ook niet genoeg snelheid te hebben om er over te komen. En dat hij theater maakt om op die manier als nog te winnen. Als dat waar is zou dat nog eens smerig zijn.

Reacties zijn gesloten.