Nacer Bouhanni: “Dingen liggen heel ingewikkeld binnen Cofidis”

vrijdag 15 juni 2018 om 08:58
Nacer Bouhanni: “Dingen liggen heel ingewikkeld binnen Cofidis”

foto: LaPresse - Fabio Ferrari

Dat het nog niet helemaal snor zit tussen Nacer Bouhanni en zijn ploeg Cofidis, bleek gisteren wel in de openingsetappe van de Route d’Occitanie. De 27-jarige Fransman was zijn ploeggenoot Christophe Laporte te vlug af in de massasprint en uitte na afloop zijn ongenoegen over de ploeg, meldt Het Nieuwsblad.

“De dingen zijn heel ingewikkeld binnen de ploeg Cofidis”, zei Bouhanni na de aankomst van deze eerste rit. “Maar ik heb niet veel zin om erover te praten. Dat hou ik voor mij. Ik ben tevreden dat ik kan winnen in moeilijke omstandigheden.”

Bekoelde relatie
De relatie tussen de Fransman en Cofidis raakte dit jaar flink bekoeld. Door ziekte, mindere vorm en frictie met het management stond de zegeteller van de Fransman lange tijd op nul. Daarnaast liet de ploegleiding zich in interviews kritisch uit over haar protegé. Als klap op de vuurpijl kregen Bouhanni en ploegleider Roberto Damiani het met elkaar aan de stok na de Duitse eendagswedstrijd Eschborn-Frankfurt.

Sinds kort leken beide partijen echter weer naar elkaar toe te groeien en sportief ging het Bouhanni weer voor de wind. De sprinter boekte ritzeges in de Vierdaagse van Duinkerke en de Boucles de la Mayenne en was de beste in de eendagswedstrijd Grote Prijs Marcel Kint.

Dit artikel delen:

22 Reacties

belasco 15 juni 2018 om 09:15

Bouhanni lijkt mij vooral zelf voor moeilijkheden te zorgen binnen de ploeg. Sprinter hè, dat schijnen best heetgebakerde types te zijn.

DeLuiaardVanLimburg 15 juni 2018 om 09:23

Haha, Coquard kan er wel om lachen :D

Gdeleu 15 juni 2018 om 09:28

@Luiaard
Coquard rijdt niet meer bij DirectEnergie, ’t is Gaudin :-)

Japsie 15 juni 2018 om 09:43

Dit is natuurlijk een wanvertoning. Ze moeten kiezen wie de sprintkopman is voor de Tour en de andere de Vuelta laten rijden. Knopen doorhakken.

Koel 15 juni 2018 om 09:44

Hij heeft natuurlijk altijd de pech dat hij een ploeg treft die problemen met hem maakt, ze maken gewoon misbruik van zijn zachtaardig karakter!

Veloburto 15 juni 2018 om 10:00

Op zich ben ik het in deze wel met hem eens. Waarom gaat Laporte meesprinten? Verkleint alleen maar de kansen van Bouhanni.

SolerEritrean 15 juni 2018 om 10:01

Allemaal zeer leuke grapjes:

Maar snap niet waarom Laporte die sprint niet aantrekt voor Bouhanni? Voor hetzelfde geld stak Coquard zijn wiel er nog voor? Zou dit afspraak zijn vanuit het teammanagement op met 2 te sprinten, vind dit zeer raar!

DerEffe 15 juni 2018 om 10:10

Laporte trekt de sprint niet aan omdat hij geen lead-out meer is, zo simpel is het. Bouhanni kan tof doen, en wint hier met geluk net, maar geen Fransman in het peloton die het voor hem opneemt.

Sagan=hulk 15 juni 2018 om 10:22

Laporte is gewoon sneller dan Bouhanni. Dat zag je gisteren heel duidelijk in de sprint. Vermoedelijk heeft Bouhanni dit wel door en uit hij daarom zijn frustraties. Vasseur zou in de Tour best alles op Laporte zetten en Bouhanni als afscheid naar de Vuelta sturen. Want het is nu wel zeker dat Bouhanni vertrekt, alleen als het goed gaat is het tof om hem in de ploeg te hebben. Maar als het slecht gaat dan zoekt hij de oorzaak altijd bij anderen. Benieuwd welke ploeg het aandurft om Bouhanni te transfereren, qua loon zal hij wel een stuk minder verdienen. Direct Energie lijkt me de meest voor de hand liggende optie, of misschien Fortuneo.

Mitch 15 juni 2018 om 11:02

Laporte was aangewezen als kopman, Bouhanni zou de lead-out verzorgen.

KeesD 15 juni 2018 om 11:25

@Sagan=hulk
Ik denk eerlijk gezegd helemaal niet dat het tof is om Bouhanni in de ploeg te hebben.
Schijnt nogal zijn stempel op de groep te drukken, en dan niet in positieve zin.

edit wf: ** dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

Buiten dat perste Laporte er een meestersprint uit.

Wheely 15 juni 2018 om 11:26

Prachtige soap.

Chaba 15 juni 2018 om 11:34

Ik zou zeggen, neem ze vooral allebei mee naar de Tour. Altijd leuk dit soort soaps binnen het wielrennen en leidt tot interessante sprints.

TomDJ 15 juni 2018 om 11:39

Als Bouhanni lead out is dan moet Laporte zorgen dat hij in zijn wiel zit.

Grobbel 15 juni 2018 om 11:44

@KeesD: de denkfout die je maakt is dat je eigen xenofobe wereldvisie een afspiegeling zou zijn van “de harde werkelijkheid”. Bouhanni is een lastige vent, maar die heb je in alle culturen en lagen van bevolking.

DerEffe 15 juni 2018 om 11:55

@KeesD De harde werkelijkheid is dat je niet inziet dat jouw kleinzielige en xenofobe beeld van de wereld en de realiteit niet met elkaar stroken. De harde werkelijkheid is dat correlatie en causaliteit niet hetzelfde zijn. De harde werkelijkheid is dat je een ontzettend domme opmerking plaatst en er nog trots op bent ook.

HennieK 15 juni 2018 om 11:57

Grobbel +1

Scott Sunderland 15 juni 2018 om 12:06

Als je kopman van de ploeg voor de sprint bent en je ploeggenoten zijn je beu vanwege onuitstaanbaar gedrag….dan heb je dus een probleem. En de volgende ploeg die hem neemt krijgt zeer waarschijnlijk met hetzelfde probleem te maken. De beste voorspeller van de toekomst is immers het verleden.

Ivanoviclover 15 juni 2018 om 12:24

Het geeft toch een extra dimensie aan een sprint wanneer ploegmaats strijden tegen mekaar. Heerlijk. Zijn er ook beelden van het avondeten bij cofidis? :)

Sagan=hulk 15 juni 2018 om 12:50

@KeesD
In elke cultuur heb je verschillende karakters, gaande van vriendelijk tot iets minder vriendelijk. Maar we zijn hier om over wielrennen te praten. En als je iemand in je ploeg hebt die het in zich heeft om wedstrijden af te maken, dan is het gewoon tof om die in je ploeg te hebben. Of het nu een vriendelijke vent is of niet. Dus als je geen topsprinter in je ploeg hebt, zoals Direct-Energie en Fortuneo dan is het absoluut wel een prioriteit om Bouhanni aan te trekken. Cofidis daarentegen kan hem natuurlijk wel laten gaan omdat ze betere renners hebben en dan is een Bouhanni niet fijn in de groep.

Mwielerfan 15 juni 2018 om 13:33

@sagan en anderen.
Het gaat hier wel degelijk om politieke correctheid. Het is niet zozeer dat mensen uit Noord Afrika minder zijn op bepaalde punten. Er is wel een wetenschappelijke consensus dat er tussen culturen verschillen bestaan in normen en waarden. Groot verschil is het komen tot zelfreflectie en dan vooral in groepen. Antropologen adviseren al in onderwijs hoe hiermee om te gaan. Bijvoorbeeld niet vragenwat je zelf van je gedrag vind met de hele klas erbij, maar duidelijk gedrag bestraffen.
Straf en autoritei word wel geaccepteerd, maar verwacht niet dat zo’n jongen voor de hele klas zich niet groot wil houden.

En van wie zou je nu verwachten dat ie dit cultuurverschil extra in zou moeten investeren? De jonge sprinter of de ploegleiders met begeleiding als taak?

ifor 15 juni 2018 om 16:35

Het racisme is walgelijk in dit draadje. Nacer heeft natuurlijk wel gewoon zijn eigen ruiten ingegooid, maar doet me denken aan Lars Boom afgelopen zomer eigenlijk…

Headlines

Materiaalzone

Populair