Bouhanni klopt ploegmaat Laporte na fotofinish in La Route d’Occitanie

Door Youri IJnsen, donderdag 14 juni 2018 om 16:35
Nacer Bouhanni

foto: ASO/A.Broadway (Archief)

De openingsetappe in La Route d’Occitanie 2018 is ten prooi gevallen aan Nacer Bouhanni. De 26-jarige Fransman van Cofidis was zijn ploeggenoot Christophe Laporte en Bryan Coquard (Direct Energie) te vlug af in de massasprint. Bouhanni is ook meteen leider in deze koers, die voorheen door het leven ging als de Route du Sud.

Viertal vluchters
Vier renners kozen vroeg in deze openingsrit het hazenpad. De Fransen Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM), Damien Gaudin (Direct Energie), Nicolas Baldo (St Michel-Auber93) en de Eritreër Meron Abraham (Bike Aid) vormden de vlucht van de dag. Abraham kwam als eerste boven op zowel de Côte de Laparrouquial als de de Côté de Montauriol. De maximale voorsprong van de vier steeg toen naar vier minuten.

Cofidis heerst en verdeelt
In het peloton waren het vooral Cofidis, Astana en Movistar die de controle hielden. Op ruim veertig kilometer van de meet werden daardoor de vluchters al gegrepen. In de slotfase probeerden diverse renners een massasprint te voorkomen. Onder andere Romain Seigle (Groupama-FDJ) koos het ruime sop, maar Cofidis hield alles samen. De rode trein had met Laporte en Bouhanni twee kleppers mee. Uiteindelijk sloeg Bouhanni op de meet toe.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties