Nacer Bouhanni blijft sukkelen na opgave in Circuit Cycliste Sarthe

Nacer Bouhanni blijft sukkelen na opgave in Circuit Cycliste Sarthe

foto: Sirotti

dinsdag 3 april 2018 om 15:34

Het gaat van kwaad tot erger met Nacer Bouhanni. De Franse spurter van Cofidis gaf er tijdens de openingsetappe van de Circuit Cycliste Sarthe de brui aan. De reden voor zijn opgave is nog niet bekend, maar zijn ploeg komt later op de dag met een verklaring.

Het is voor de Franse sprinter de zoveelste tegenvaller in 2018. In Parijs-Nice zag hij zich – na een bleke editie – genoodzaakt om op te geven wegens bronchitis. Hij wilde naar eigen zeggen niet zijn kansen hypothekeren voor Milaan-San Remo, de lenteklassieker waar hij al driemaal in de top-10 wist te eindigen.

Cofidis meldde enkele dagen later echter dat zijn protegé niet fit genoeg was om aan de start te verschijnen van La Primavera. Bouhanni zelf ontkende dit echter in gesprek met Cyclism’Actu. “Het is uiteindelijk de beslissing van het management om me thuis te laten. Ik ben inmiddels hersteld van mijn bronchitis. Ik kreeg zondag van de ploegarts zelfs groen licht om de training te hervatten”, kaatste hij de bal terug naar de ploegleiding.

Tweede snelle opgave na Ronde van Catalonië 
Na een korte rustperiode maakte Bouhanni in de Ronde van Catalonië (19-25 maart) zijn comeback, maar de Fransman werd al na anderhalve etappe uit koers gehaald door zijn ploeg. “De bronchitis heeft hem gedwongen af te stappen in Parijs-Nice en het heeft hem zichtbaar verzwakt, dat zagen we gisteren in zijn sprint. “Hij zal nu een periode van volledige rust nodig hebben om voor de volle 100% te herstellen, voordat hij de trainingen kan hervatten voor de volgende wedstrijden”, was destijds de verklaring van de ProContinentale-formatie.

Dit artikel delen:

6 Reacties

MatthiasVDH 3 april 2018 om 15:38

Bouhanni, de nieuwe Coquard.

Joachim 3 april 2018 om 15:54

In de tweede zin moet het eerste etappe zijn.

limburgia 3 april 2018 om 16:00

Burn out ?

Colbrelli. 3 april 2018 om 16:04

Nacer zit in de hoek waar de klappen vallen.

Titaantje 3 april 2018 om 17:22

Jammer, deze spritner zou ik wel eens in hoogvorm en zonder problemen in de Tour willen zijn. Cofidis heeft inmiddels een aardige trein bij elkaar gehaald, met Lemoine, Soupe en Laporte. Hopelijk kan die laatste er dan van profiteren.

Slurpie Blauw 3 april 2018 om 20:07

edit wf:niet doen

Headlines

Materiaalzone

Populair