Bouhanni over niet-selectie Milaan-San Remo: “Ik ben fit genoeg om te starten”

Door Koen Middendorp, dinsdag 13 maart 2018 om 14:42

foto: Lapresse

Nacer Bouhanni zal dit jaar niet aan de start staan van Milaan-San Remo. De Franse spurter – die de voorbije drie seizoenen steevast in de top-10 eindigde van La Primavera – ziet zijn deelname door een bronchitis in het water vallen. Dit is althans de reden die wordt aangedragen door zijn werkgever Cofidis.

In een reactie aan het Franse Cyclism’Actu laat Bouhanni echter weten dat hij voldoende hersteld is van dit in Parijs-Nice opgelopen euvel, waarmee hij de woorden van de ploeg ontkracht. “Het is uiteindelijk de beslissing van het management om me thuis te laten. Ik ben inmiddels hersteld van mijn bronchitis. Ik kreeg zondag van de ploegarts zelfs groen licht om de training te hervatten.”

“Na twee dagen rust heb ik zondag anderhalf uur op de fiets gezeten, en maandag zelfs drie uur. Ik ben vandaag zelfs gaan trainen nadat de ploeg het slechte nieuws communiceerde.” Bouhanni koestert naar eigen zeggen – ondanks de fikse teleurstelling – geen wrok. “Het is een beslissing die ik alleen maar kan accepteren, ondanks het feit dat het moeilijk aanvaardbaar is. Ik ben en blijf een professional. Ik zal daarom ook blijven trainen voor de koersen waar ik van het team wél mag starten.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties