Toekomst UnitedHealthcare aan zijden draadje

Toekomst UnitedHealthcare aan zijden draadje

Katie Hall wint in het shirt van UHC. Foto: Getty images

dinsdag 24 juli 2018 om 08:47

De kans bestaat dat de Amerikaanse wielerploeg UnitedHealthcare volgend jaar niet meer in het peloton te vinden is. Het bedrijf verlengt het aflopende contract met de gelijknamige mannen- en vrouwenploeg niet. Thierry Attias, de eigenaar van het team, is na een aantal weken nog zonder succes in zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor.

UnitedHealthcare is negen jaar verbonden geweest aan het Pro Continentale team. Het moederbedrijf van UnitedHealthcare sponsort met een andere tak, Rally Health, de bovendien pro-continentale wielerploeg Rally Cycling. Hier gaat het bedrijf wel mee door. “Het was gewoon zo dat het bedrijf besloot om zich te concentreren op één team in plaats van twee: ze vonden dat de uitstraling van Rally Cycling iets meer bij het bedrijf past. Die ploeg is bovendien gehuisvest op drie kilometer van hun hoofdkantoor in Minnesota,” aldus eigenaar Thierry Attias tegen Cyclingnews.

Aan het eind van de maand wil Attias de renners duidelijkheid kunnen geven of ze kunnen blijven bij het team of dat ze moeten zoeken naar een andere toekomst. Bij de ploeg rijden onder meer de Roemeen Serghei Tvetcov, de Australiër Jonathan Clarke en de Argentijn Lucas Sebastian Haedo. In het vrouwenteam rijdt Leah Thomas, die we vooral kennen van haar plaats in de kopgroep tijdens de meest recente La Course by Le Tour de France.

Dit artikel delen:

2 Reacties

master-pieter 24 juli 2018 om 08:50

Die Tchvetkov is nog wel een leuke renner om erbij te hebben.

GP Blanco 24 juli 2018 om 09:14

De prestaties van dit team waren toch niet goed. Er zijn betere teams in het Amerikaanse circuit

Headlines

Materiaalzone

Populair