MPCC neemt uitnodiging WADA over meningsverschil aan

woensdag 7 november 2018 om 19:25
MPCC neemt uitnodiging WADA over meningsverschil aan

foto: Sirotti

De MPCC, de beweging die zich hard maakt voor een geloofwaardige wielersport, heeft een uitnodiging van antidopingbureau WADA aangenomen om verder te spreken over hun meningsverschillen. Dat meldt de MPCC vandaag. Beide partijen discussieerden de afgelopen dagen via meerdere open brieven over de werkwijze van het WADA.

Het meningsverschil tussen de MPCC en het WADA kwam eind vorige maand in de media, nadat de MPCC een open brief publiceerde waarin om het aftreden van WADA-voorzitter Craig Reedie wordt gepleit. Zo wordt hem verweten dat de pijnstiller tramadol nog altijd geen verboden stof is en dat de regels rond whereabouts niet in alle sporten op dezelfde manier worden toegepast.

Reedie reageerde echter enkele dagen later echter dat hij zijn termijn tot eind 2019 gewoon zal uitdienen. Ook reageerde hij op de aantijgingen rond onder meer tramadol en de onafhankelijkheid van het WADA. Een nieuwe briefwisseling volgde, waarna het WADA de MPCC uitnodigde voor een ontmoeting om de zaken verder door te spreken.

Verklaring op onbeantwoorde vragen
De MPCC neemt deze uitdaging van het WADA aan, zodat beide partijen van gedachten kunnen wisselen over hun visies. “De MPCC en al haar leden hopen dat deze ontmoeting de perfecte gelegenheid zal zijn om een verklaring te krijgen op onbeantwoorde vragen, vooral als het gaat om belangrijke onderwerpen als corticoïden, tramadol en salbutamol”, schrijft de MPCC.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mwielerfan 7 november 2018 om 23:49

Lijkt me een goede kandidaat. Was ook wel iets voor nl geweest. Alle ploegen werken al met buitenlandse ploegleiders en coaches maar bij de bond blijven ze k het dogma van een Nederlander hangen…

Headlines

Materiaalzone

Populair