Movistar ziet Daniele Bennati uitvallen met sleutelbeenbreuk

zaterdag 27 april 2019 om 18:11
Movistar ziet Daniele Bennati uitvallen met sleutelbeenbreuk

Daniele Bennati - foto: Cor Vos

Daniele Bennati heeft zijn rechtersleutelbeen gebroken in de slotrit van de Vuelta a Castilla y León. In de bochtige finale in Villafranca del Bierzo kwam de ervaren Italiaan van Movistar hard ten val, waarbij ook ploegmaat Carlos Barbero betrokken was. De Spanjaard kwam weg met kneuzingen.

In de slotrit van de Vuelta a Castilla y León liep het helemaal fout voor Movistar. Hoewel de ploeg hard had gewerkt met het oog op het dagsucces, vielen in de bochtige finale twee belangrijke pionnen weg. Met de finish vrijwel in zicht gingen Bennati en Barbero tegen de vlakte, waarmee de plannen voor de dagwinst meteen de prullenbak in konden.

Bennati bezeerde daarbij zijn rechterschouder, die hard was geraakt. Medisch onderzoek bracht later zijn sleutelbeenbreuk aan het licht. Ook Barbero werd onderzocht, maar vermoedelijk heeft de Spanjaard enkel een zware kneuzing overgehouden aan de val. Omdat de valpartij in de laatste drie kilometer plaatsvond, behield Bennati zijn vierde plaats in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 27 april 2019 om 18:16

Hij was al ziek geworden in de Tour de Provence, dan een maand eruit, wat DNF’jes en in deze ronde weer goed in vorm. En dan er dus weer uit met een sleutelbeenbreuk. Het is nog niet echt het jaar van Bennati.

0
Sunrider 27 april 2019 om 21:54

En alweer een valpartij met gevolgen. Het wordt zo langzamerhand tijd om een vederlicht harnas uit te vinden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone