Movistar trekt Italianen Dario Cataldo en Davide Villella aan

woensdag 14 augustus 2019 om 10:19
Movistar trekt Italianen Dario Cataldo en Davide Villella aan

Dario Cataldo - foto: Cor Vos

Het Spaanse Movistar ziet veel renners vertrekken, maar de WorldTour-ploeg is druk bezig om zich te versterken voor aankomend seizoen. Zo hebben Dario Cataldo (34) en Davide Villella (28) allebei hun handtekening gezet onder een tweejarig contract. Beide renners komen over van Astana.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Cataldo is bezig aan zijn vijfde jaar bij het Kazachse Astana, terwijl zijn jongere landgenoot Villella na twee jaar de ploeg van manager Alexandre Vinokourov verlaat. De ervaren Cataldo won dit seizoen nog een etappe in de Giro d’Italia. De klimmer wist in Como medevluchter Mattia Cattaneo te vloeren na een sprint-à-deux. Villella heeft dit jaar nog geen overwinning kunnen boeken, maar was vorig jaar de beste in de Tour of Almaty.

Movistar wist eerder al ronderenner Enric Mas, de jonge sprinter Gabriel Cullaigh en de beloftevolle klimmers Inigo Elosegui en Einer Rubio binnen te halen. Daartegenover staat wel het vertrek van kopmannen Nairo Quintana en Mikel Landa, die verkassen naar respectievelijk Arkéa-Samsic en Bahrain Merida. Verder verlaten ook Winner Anacona en Jasha Sütterlin na enkele jaren de ploeg.


Overzicht: Wielertransfers 2020

Dit artikel delen:

14 Reacties

Chasse_patate 14 augustus 2019 om 10:21

Ligt het aan mij of heeft Astana ook een giga leegloop.

Ze scoorden goed aan het begin van het jaar. Maar staan nu als team zijnde wel een beetje stil. Is als een nachtkaarsje uitgegaan.

0
Sagan=hulk 14 augustus 2019 om 10:26

De ploeg Astana zal natuurlijk niet eeuwig bestaan. Deze ploeg wordt gesponsord door overheidsgeld uit Kazachstan. Die overheid zal natuurlijk niet blijven sponsoren, want zoveel Kazakken breken er nu ook weer niet door. Dus ik vermoed dat het budget daar serieus aan het verminderen is en dat ze niet veel kunnen halen buiten talentvolle neo’s. MAL zal volgend jaar de enige kopman zijn. Best spijtig dat deze ploeg als een nachtkaars aan het doven is, want ze rijden altijd heerlijk aanvallend.

0
Sagan=hulk 14 augustus 2019 om 10:22

Dat zijn nu eens typische Movistar renners. Overlevers die lang mee kunnen bergop, maar niet goed genoeg om het zelf af te maken. Qua kopmannen voeren ze wel duidelijk een vernieuwing in, volgend jaar zal een overgangsjaar worden, maar op lange termijn komt het wel goed met die ploeg.

0
Johnny7 14 augustus 2019 om 10:43

Wow hele goede vervangers voor de vertrekkende bergknechten zoals Anacona! Alleen als ook Carapaz vertrekt hebben ze niet echt een kopman om voor te fietsen, hopelijk voor Movistar blijft hij!

Wat betreft Astana, daar is echt alles bijna weg niet normaal. Geld lijkt op daar.

0
hartstikkebedankt 14 augustus 2019 om 10:44

Beide goede renners en sterke knechten die af en toe zelf een uitslag kunnen rijden. Goede renners voor Movistar om bijvoorbeeld de Giro mee te rijden. Zal zijn om de knechten te vervangen die met Quintana meegaan naar Arkea.

Astana dreigt inderdaad met een aardige vervangingsvraag te maken te krijgen. Nog maar 12 renners onder contract voor volgend jaar (wel een aantal goede: MAL, I en G Izagirre, Lutsenko, Fraile). O.a. LLS, Fuglsang, Cort, Kudus, Hirt, Ballerini lopen af maar hebben nog geen nieuwe ploeg. Bilbao zal vertrekken.

0
Johnny7 14 augustus 2019 om 10:51

Hirt is echt de ideale meesterknecht waar Dumoulin al jaren om vraagt. Ik vond het al jammer dat hij niet door Sunweb werd weggekaapt toen hij naar Astana ging 2 jaar geleden maar nu hebben ze weer een kans! Sunweb pakt die kans natuurlijk niet want die pakken ze al jaren niet. Toch blijf ik hopen dat ze Hirt halen! Was in de Giro altijd de laatste man die overbleef voor MAL.

0
Sagan=hulk 14 augustus 2019 om 10:58

Volgens de geruchten zou Cort zou naar EF1 trekken en Hirt naar CCC. Fuglsang zou aangeboden geweest zijn bij Movistar, maar denk dat die in Lombardije zijn waarde nog wat wil laten stijgen.

0
hartstikkebedankt 14 augustus 2019 om 11:07

Sunweb wil Hirt denk ik niet omdat hij bij Astana heeft gereden, maar het is inderdaad een goede knecht bergop. Ik heb inderdaad ook ergens gelezen dat hij naar CCC zou gaan en daar zou hij ook wat meer vrijheid kunnen genieten.

0
Olly 14 augustus 2019 om 12:31

@Johnny, imo moet je altijd voorzichtig zijn met renners ex Astana aan te trekken. Ik heb nog steeds het minste gevoel van die ploeg, vwb zuiver rijden.

0
Panache 14 augustus 2019 om 14:04

Hirt is geen aanrader. Op z’n best van kaliber Oomen en Kelderman in de bergen. Sunweb heeft veel knechten van degelijk niveau (of met het talent dat volgend seizoen te zijn). Indien Sunweb nog een knecht zoekt voor Dumoulin, dan zal het een niveautje boven Hirt moeten zijn. Verbreding heeft weinig zin.

0
Jack2811 14 augustus 2019 om 11:02

Maakt dit de weg voor Fuglsang naar Movistar vrij?

0
HoofdIsVrij 14 augustus 2019 om 11:23

Cataldo alweer 34? Man, ik begin oud te worden. In mijn hoofd reed hij praktisch vorige seizoen nog bij Liquigas.

0
ThorHushovd 14 augustus 2019 om 11:37

Haha in dienst van Basso nog zeker.

0
koos1 14 augustus 2019 om 13:49

Begint toch een behoorlijke leegloop bij Astana te worden van de betere knechten, terwijl het op het transferfront richting Astana juist heel stil is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone