Movistar trekt Deens tijdrittalent Norsgaard aan

maandag 25 november 2019 om 17:16
Movistar trekt Deens tijdrittalent Norsgaard aan

foto: Cor Vos (archief)

Movistar heeft zich versterkt met het Deense tijdrittalent Mathias Norsgaard. De 22-jarige coureur komt over van Riwal-Readynez, waar hij nog een doorlopend contract had tot eind 2020. De Deense ploeg heeft ingestemd met het vroegtijdige vertrek van Norsgaard.

“Ik weet nog niet precies welke wereld ik binnenstap, omdat ik geen idee heb hoe het gaat op het hoogste niveau. En dan ook nog eens bij een Spaanse ploeg”, zegt Norsgaard. “Het kan beide kanten op gaan, maar ik kijk ernaar uit.”

Geen winnaarstype
Norsgaard is blij dat hij zijn debuut kan maken in de WorldTour. “Het is wel een dingetje om prof te worden, maar ik heb altijd de stap willen maken. Ik wist niet of het mogelijk was dit jaar, omdat ik geen winnaarstype ben. Maar ik ben blij dat ik de kans krijg en dat Riwal bereid was om mijn contract vroegtijdig te beëindigen.”

Norsgaard won dit jaar solo de openingsetappe in de Ronde van de Toekomst en heeft zich meermaals bewezen op tijdritkampioenschappen bij de jeugd. Dit jaar werd hij vierde op het WK tijdrijden voor beloften, nadat hij vorig jaar derde was geworden op datzelfde WK.

Dit artikel delen:

5 Reacties

LutsenkoFan 25 november 2019 om 19:05

Zou Betancur nog een contract krijgen?

0
Baik-Baik 25 november 2019 om 19:49

De ontwikkeling bij Movistar doet mij een beetje aan Euskatel denken… die haalden het jaar voor dat ze stopte opeens ook allemaal vreemde nationaliteiten binnen ipv de Baskische lijn. Hopelijk is dit niet het begin van het einde voor Movistar.

0
Kevin Lowagie 26 november 2019 om 08:36

Ik ben vooral benieuwd wat Movistar zal doen indien Valverde zou beslissen om met pensioen te gaan.

0
west 25 november 2019 om 21:54

Zullen we em er weer ingooien?

Plekje vrij voor Weening?

0
Kevin Lowagie 26 november 2019 om 08:36

Lijkt me een goede vervanger op termijn van Jasha Sütterlin.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone