Movistar rekent op tweevoudig winnaar Valverde in Clásica San Sebastián

vrijdag 29 juli 2022 om 09:03
Movistar rekent op tweevoudig winnaar Valverde in Clásica San Sebastián

foto: Cor Vos

Movistar heeft Alejandro Valverde aangewezen als kopman voor de Clásica San Sebastián. De 42-jarige Murciaan wist de Baskische klassieker in het verleden al twee keer te winnen, in 2008 en 2014. Daarnaast stond hij nog vier keer op het podium.

De ervaren Valverde krijgt in de Clásica San Sebastián steun van Alex Aranburu, Carlos Verona, Gorka Izagirre, José Joaquin Rojas, Jorge Arcas en Antonio Pedrero. Naast Valverde weet ook Izagirre wat het is om top-10 te rijden in het Baskenland; in 2019 werd hij vierde in San Sebastián.

Voor Movistar wordt het najaar uiterst belangrijk, want het Spaanse WorldTeam is verwikkeld geraakt in de strijd tegen degradatie uit de WorldTour en scoorde deze week in de Ordiziako Klasika en de Vuelta Castilla y Leon maar weinig punten. In San Sebastián kunnen belangrijke punten gescoord worden.

voor

Dit artikel delen:

3 Reacties

Shinzawai 29 juli 2022 om 11:18

Movistar zal Valverde nog hard nodig hebben dit jaar om de meubelen te redden. Naast deze oude krijger acht ik alleen Mas, Aranburu en Garcia in staat om de broodnodige punten te pakken, waarbij die laatste twee al twijfelachtig zijn. De ploeg zal echt een omslag moeten maken om in de toekomst relevant te blijven.

0
Thoin 29 juli 2022 om 12:24

Jorgenson zie ik meer punten pakken dan Mas…

0
Pietspeed 29 juli 2022 om 13:53

Van Aert doet niet mee. Ruikt z’n kansen om nog wat op de all time ranking te stijgen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone