Movistar met vertrouwen de bergen in

dinsdag 14 juli 2015 om 08:45
Movistar met vertrouwen de bergen in

Valverde en Quintana op de rustdag (Foto: Sirotti)

Nairo Quintana heeft na negen etappes bijna twee minuten achterstand op rivaal Chris Froome. Toch start de Colombiaan met alle vertrouwen en strijdlustig aan de bergritten. “Zelf wil ik zo snel mogelijk mijn achterstand ophalen.”

De renner van Movistar had verwacht dat hij veel meer tijd zou verliezen in de eerste week van de Tour de France. “Ik zou met beide handen getekend hebben voor het tijdsverlies dat ik nu geleden heb”, zegt hij op de eerste rustdag. “Ik ben al heel blij dat ik niet gevallen ben.”

Er kan eventueel al tijd teruggepakt worden in de tiende etappe naar La Pierre-Saint Martin. “Het is een zware slotklim. De bergritten in de Pyreneeën bieden alvast mogelijkheden om alles recht te zetten. Met Alejandro (Valverde, red.) en de anderen aan mijn zijde voel ik me voldoende gewapend om aan te vallen.”

Ik ben al heel blij dat ik niet gevallen ben

Valverde
Bij Movistar kan de klimgeit dan ook rekenen op de onvoorwaardelijke steun van ploeggenoot, die vooralsnog twee plekken hoger staat in het klassement (zevende om negende). “Nairo en ik zijn allebei klaar voor de komende zware bergritten. Het is ons doel om in Parijs de Tour te winnen met Nairo.”

De heuvelspecialist weet wel dat er nog een zware Tour wacht. “De voorbije negen dagen waren lastig en zullen doorwegen in de laatste week. Nu wordt elke rit cruciaal.”

Het is ons doel om in Parijs de Tour te winnen met Nairo

De Spanjaard denkt dat de klim van vandaag er bij velen in gaat hakken. “Een beklimming van bijna een uur, dat is voor iedereen al heel lang geleden.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

Scotty 14 juli 2015 om 08:51

Gewoon mooi dit.

kittelkolb 14 juli 2015 om 08:55

Ik blijf hopen op Valverde.. Jammer dat zo’n renner voor Quintana moet rijden.

Brummel 14 juli 2015 om 09:01

ze gaan waarschijnlijk geen uur doen over die klim. gister waren ten dam en gesink al in 45 minuten boven.

Orakel 14 juli 2015 om 09:07

Ik denk dat Valverde woord houdt en zich “rustig” gaat voorbereiden op het kopmanschap in de Vuelta. Quintana mag het 5km onder de top zelf oplossen, wat een potentiële Tourwinnaar ook moet kunnen.

Munz 14 juli 2015 om 09:08

Valverde lijkt meer en meer op Rodriguez (zie foto artikel) :)

wielerman 14 juli 2015 om 09:34

Eigenlijk kwa team heeft movistar de beste kaarten,een klimgeit die Froome pijn kan gaan doen en dan een meesterknecht / 2de kopman Valverde die ook nog gewoon top 10 gaat rijden.

Orakel 14 juli 2015 om 09:40

Valverde heeft zeker de capaciteiten om top-10 te rijden, maar maakt hij dan niet dezelfde fout als eerdere jaren? Geen podium en net die ene 0,2% missen om voor Vueltawinst te gaan. Hij zal zich toch ergens moeten sparen?

Aerts 14 juli 2015 om 10:33

vertrouwen= nieuwe bloedzakken

Har77 14 juli 2015 om 11:03

@Aerts.

Zielig

Arry1337 14 juli 2015 om 11:07

Voor zover ik weet lag Quintana gewoon erbij toen T Martin viel naar Le Havre.. samen met Barguil, Nibali en van Garderen… Dus zeggen dat hij nog niet is gevallen is een leugen.

hildeke 14 juli 2015 om 11:07

Ja Aerts dat vind ik ook maar een flauwe reactie van je.Ik denk dat Quintana naast Valverde ook nog op een sterke Gorka Izagirre zal kunnen rekenen. Winner Anacona zie ik ook lang met de hoofdmacht mee gaan.Maar eerst zien wie de rustdag best verteerd heeft. Vandaag misschien toch een Fransman die men laat voorgaan. Ik denk daarbij aan Rolland.

henk van ingrid 14 juli 2015 om 11:16

Geen Rolland aub, ik hoop een beetje op Gallopin. Hij is in vorm en staat nu nog vrij dicht op het geel. Zou toch een echte Franse superheld worden.

MooieMario 14 juli 2015 om 11:26

Ik zie Valverde niet voor Quintana rijden. Valverde is zelf sterk genoeg om een goed klassement te rijden en met 2 van zulke kleppers heb je een luxepositie. Quintana kan zijn gang gaan en Valverde probeert zo lang mogelijk bij de favorieten te blijven. Als je kijkt naar het parcours dan gaat het om taaiheid en als er 1 renner taai is dan is het Valverde. Ik denk dat ze beide top 5 gaan rijden.

Purito 14 juli 2015 om 11:47

De taaiheid van Valverde wordt wel overschat hoor. Hij zal altijd ten onder gaan in het hooggebergte. Is het niet in de Pyreneen, dan wel in de Alpen. Nee, dat wordt alle ballen op Nairo. En volkomen terecht natuurlijk.

Piti is een Vueltarenner bij uitstek, en veel minder een Tourrenner. Top 10 ja, podium is uitgesloten. Ik wens hem overigens ook veel succes in de Vuelta tegen Landa ;)

nickdt 14 juli 2015 om 12:04

@Henk.
Gallopin gaat minuten verliezen op die 15 kilometer klim.

Coldeportes 14 juli 2015 om 12:06

@redactie
De eerste en enige reactie van nieuw ‘lid’ @Aerts betreft een ongefundeerde dopingbeschuldiging. Kan hier even op ingegrepen worden? Dank u

yara12 14 juli 2015 om 12:10

Valverde fan :
ik hoop zo dat Alejandro goed rijdt vandaag.
Maar ik ben bang dat Alejandro teveel voor Nairo moet rijden.
Heel spannend.
Ik word ook steeds meer fan van Robert Gesink..

MooieMario 14 juli 2015 om 12:11

@purito
Zijn taaiheid zit hem vooral in het feit dat hij zelden tot nooit echt breekt. Hij blijft altijd op een klein gaatje hangen en als het vooraan even stil valt poeft hij er vaak zo naar toe. De steile klimmen in Spanje liggen Valverde idd beter dan die lange tempoklimmen in de tour.

Landa? Ik denk dat minus Contador bijna alle grote namen aan de start zullen staan. Het wk is niet relevant voor de klassementsrenners. Ik denk dat Quintana,Nibali,Froome,Valverde,Purito,Van Garderen, Landa,Aru,Majka,Gesink,Mollema,Ten Dam,Kelderman de Vuelta gaan rijden.De laatste jaren hebben ze een deelnemersveld wat weinig onderdoet voor de tour.

Purito 14 juli 2015 om 12:17

@MM
Als Froome de Tour wint, zal hij automatisch niet starten in de Vuelta. Als Quintana echter de Tour wint, zal hij niet afreizen naar Spanje. Misschien is het ook wel een eis van Bala, ongeacht de uitkomst van deze Tour.

Contador gaat sowieso niet. Die man kan wonderen verrichten, maar is natuurlijk ook wel zo realistisch te beseffen dat hij volstrekt kansloos is in de Vuelta met twee grote rondes in de benen. Van Garderen lijkt me ook sterk, die reed in 2012 en 2014 ook de Vuelta niet na zijn vijfde plek in de Tour. Nibali misschien, al lijkt de kans groter dat hij het niet doet.

De mannen die zeker zijn, zijn Bala, Purito, Landa, Aru en Majka. En dat zijn ook de enige renners met kans op winst (of podium). En van die vijf schat ik Landa met voorsprong het hoogste in. Met zijn explosiviteit en klimvermogen, oej oej.

Rebellin 14 juli 2015 om 12:24

@coldeportes Al ben ik het met je eens dat dopingbeschuldigingen irritant zijn op dit forum, moet ik je geen gelijk geven op het gebied van ‘ongefundeerd’. De combinatie Wielrennen – Spanjaarden en nog specifieker Valverde heeft toch wel een bepaalde fundering. Neemt niet weg dat niemand iets kan met die opmerking;-)

kajson 14 juli 2015 om 13:44

@purito

ik denk ik dat Bertje juist alleen de Vuelta zal rijden als ie de tour wint, vanwege de epische mogelijkheid van de hattrick. En Tinkov zal ook wel een duit in t zakje doen mocht ie nog twijfelen ;)

Landa heeft net de eerste grote ronde gereden waar ie niet compleet door t ijs gezakt is, ik heb em al vele malen ten treure opgesteld in mn poules voordat t eindelijk raak was deze keer. Er zo maar vanuit gaan dat ie wel top zal zijn in eigen land voor de 2e keer dit jaar 3 weken lang…

Ik weet dat t flauw is, maar dan moeten ze toch op zn minst een verdomd goeie psycholoog op die gast hebben losgelaten bij Astana. Hij was ook al super in Trentino daarvoor.

Coldeportes 14 juli 2015 om 13:45

@rebellin
In analogie met jouw opmerking over Valverde kan ik natuurlijk een opmerking van iemand met de nickname Rebellin aangaande doping niet serieus nemen ;)

MooieMario 14 juli 2015 om 13:54

@Purito
Het is idd nog koffiedik kijken en de winnaar van de tour zal hoogstwaarschijnlijk de Vuelta niet rijden maar ik verwacht dat er veel toppers aan de start staan omdat ze op het wk niks te zoeken hebben en in de Vuelta kun je nog wat van het seizoen maken.

Ik weet het niet met Landa. Als Nibali de Vuelta gaat rijden zal hij de kopman zijn. Ik denk dat Nibali, Landa en Aru in 1 ploeg ook iets teveel van het goede is,

Hein-Jan 14 juli 2015 om 14:01

Op Twitter (o.a. José Been), en ook hier weer, tref ik constant personen aan die menen dat Valverde nooit gaat knechten voor Quintana. Daaruit proef ik de onderliggende gedachte dat hij zichzelf daarvoor te groot vindt.
Nu heeft Valverde al in 2013 laten zien voor Quintana te knechten zodra dat nodig is, maar ook deze Tour heeft hij zich al verschillende malen als luitenant eerste klas van Quintana opgeworpen. José Been stuurde nota bene een foto op Twitter in de rondte, waarbij Valverde in het wiel van Froome en Nibali zit, met de suggestie erbij dat Valverde vooral voor eigen succes reed. Op tv zag je Valverde duidelijk aangeven geen trap mee te helpen, omdat Quintana zich in de groep Contador bevond. In etappe 2 heb ik Valverde verschillende malen een kopbeurt zien doen om eventueel nog bij de eerste groep te komen.
Op Hoei heeft hij geen eens geprobeerd om voor eigen succes te gaan, hij is constant rond Quintana gebleven. Het is de vraag of dat uit luxe was, maar dat neemt niet weg dat hij zich alsnog als helper van Quintana opwierp.
Ik neem dan ook mijn petje af voor Valverde, die als helper van Quintana ook zeker in staat is om top 10 te rijden en/of een etappe te winnen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair