Movistar met twee debutanten naar Australië

donderdag 3 januari 2019 om 13:07
Movistar met twee debutanten naar Australië

Eduard Prades, winnaar van de Ronde van Turkije, start in de Tour Down Under - foto: Cor Vos

Lluís Mas en Eduard Prades maken hun debuut bij Movistar in de Tour Down Under. De twee Spanjaarden van respectievelijk 29 en 31 jaar maken deel uit van het zevental starters in de eerste World Tour-wedstrijd van het seizoen. Voor het klassement lijken Prades en Rafael Valls het meest geschikt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Prades had vorig jaar namens Euskadi-Murias een sterk seizoen. Zo won hij de Tour of Norway en de Presidential Tour of Turkey. De vraag is of de winnaar van Turkse ronde in oktober zijn opgedane vorm opnieuw kan tonen. Mas is deze winter overgekomen van Caja Rural-Seguros RGA.

Jasha Sütterlin reed de afgelopen drie jaar al rond in de Tour Down Under, met in 2017 ook enkele noteringen in de top tien. De 31-jarige Valls werd in 2017 zevende in het algemeen klassement van de ronde. Jaime Castrillo, Rubén Fernández en Héctor Carretero (die nog niet eerder een Tour Down Under reed) maken het team in Australië compleet.

Selectie Movistar voor Tour Down Under 2019
flag-es Héctor Carretero
flag-es Jaime Castrillo
flag-es Rubén Fernández
flag-es Lluís Mas
flag-es Eduard Prades
flag-de Jasha Sütterlin
flag-es Rafael Valls

Dit artikel delen:

2 Reacties

hartstikkebedankt 3 januari 2019 om 13:21

Edit redactie: aangepast

Prades zou hier wel eens voor de eindwinst mee kunnen doen, een goede finish in de benen op lastige aankomsten en gewoon een prima renner voor niet al te zware rondjes van een aantal dagen.

0
hardfietser 3 januari 2019 om 14:37

Benieuwd of Ruben Fernandez nog wat van zijn talent laat zien. Lijkt een beetje stil te staan de afgelopen jaren.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone