Movistar haalt Zwitserse belofte Johan Jacobs binnen

vrijdag 16 augustus 2019 om 09:58
Movistar haalt Zwitserse belofte Johan Jacobs binnen

foto: Cor Vos

Movistar heeft een verrassende transfer weten af te ronden. De Spaanse WorldTour-ploeg heeft zich namelijk versterkt met de Zwitserse belofte Johan Jacobs. De 22-jarige renner eindigde dit jaar als tweede in de beloftenversie van Parijs-Roubaix. Jacobs – die ook actief is als veldrijder – koerst nu nog voor de opleidingsploeg van Lotto Soudal.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De transfer van Jacobs is opvallend, aangezien Movistar zich voornamelijk richt op rondewerk. De Zwitser heeft een tweejarig contract getekend bij de ploeg van manager Eusebio Unzué. Jacobs timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg als wegwielrenner, maar heeft ook al successen mogen vieren als veldrijder.

Zo werd hij drie keer Zwitsers kampioen op de crossfiets, twee keer bij de junioren en eenmaal bij de beloften. Verder wist hij in het seizoen 2014-2015 de bronzen medaille te veroveren op het EK in het Duitse Lorsch. Op de weg werd hij dit jaar dus tweede in de U23-versie van Parijs-Roubaix, achter het Britse multitalent Tom Pidcock.

Verder werd hij zevende in de Ronde van Vlaanderen en derde in de slotetappe van de Tour de Normandie. Jacobs is op dit moment actief in de Tour de l’Avenir. Voor Movistar is het alweer de zevende aanwinst voor 2019, na het eerdere binnenhalen van Enric Mas, Einer Rubio, Gabriel Cullaigh, Inigo Elosegui, Davide Villella en Dario Cataldo.


Overzicht: Wielertransfers 2020 

Dit artikel delen:

8 Reacties

Marik 16 augustus 2019 om 10:08

Oef daar laat Lotto Soudal een grote steek vallen zeg!

0
Vinyakke 16 augustus 2019 om 10:56

Is dit zo een groot talent dan misschien? Beter dan ward vanhoof, Victor verschaeve, ilan van wilder, Arne Marit of Maxime van gils?

0
Johnny7 16 augustus 2019 om 10:10

Rondewerk klopt maar helemaal met het verlies van een Sutterlin zullen ze toch echt ook renners voor het voorjaar moeten aantrekken. Altijd zo pijnlijk om die kleine klimmertjes daar verplicht te zien rijden in Roubaix en Vlaanderen.

0
Voorgeborchte 16 augustus 2019 om 10:34

Die zal gezien hebben hoe goed Roelandts ineens rijdt na die overstap…

0
Verweggistan 16 augustus 2019 om 10:54

Alejandro als babysitter volgend seizoen :)

0
KnightBiker 16 augustus 2019 om 11:05

Vreemde stap, tenzij hij zich meer klimmer voelt dan klassieker renner… natuurlijk krijg je veel kansen in het voorjaar maar ook nul ondersteuning.

0
HoofdIsVrij 16 augustus 2019 om 12:09

Zou die dan stoppen met crossen? Of een overstap naar Corendon-Circus (Canyon)?

0
Kobe 16 augustus 2019 om 18:01

Na een sterk seizoen op de weg vorig jaar en een slechte eerste helft van dit crossseizoen heeft hij beslist te stoppen met crossen om alles op de weg te zetten.
Dit wordt nu beloond met een contract bij Movistar.
Bij lotto zou er geen interesse zijn geweest.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone