Movistar haalt baanduo Mora en Torres

donderdag 12 december 2019 om 12:31
Movistar haalt baanduo Mora en Torres

foto: Cor Vos (archief)

Movistar heeft opnieuw een opvallende slag geslagen op de transfermarkt. Nadat de Spaanse ploeg al veel jonge buitenlanders haalde, zijn nu baanwielrenners Sebastián Mora (31) en Albert Torres (29) gepresenteerd. Zij zullen namens Movistar uitkomen op de weg en op de baan.

Mora komt over van Caja Rural-Seguros RGA, waarvoor hij afgelopen seizoen nog 54 koersdagen in actie kwam op de weg. Torres, die in 2010 beloftenkampioen op de weg werd, had afgelopen seizoen geen wegploeg.

Mora en Torres schitteren als koppel al enkele jaren op de baan. Ze werden in 2015 Europees kampioen koppelkoers en wonnen in 2016 de Zesdaagse van Rotterdam. Mora veroverde bovendien de wereldtitel en twee Europese titels op de scratch.

Het baanduo zal zich met de Spaanse WorldTour-ploeg voorbereiden op de Olympische Spelen, waar zij tot de favorieten behoren om voor goud te gaan op het onderdeel koppelkoers.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Scott Sunderland 12 december 2019 om 17:10

De grootste vraag wat betreft Movistar die nog niet is beantwoord:

Wordt het Amador of Betancur ?

Amador wil niet blijven en naar INEOS, maar ze laten hem niet zomaar gaan.

Betancur wilde ook niet blijven en probeerde zijn karretje zonder resultaat bij de ploeg uit de Emiraten aan te haken. Nu wil hij wel blijven maar als Amador blijft zegt men bij Movistar “dikke bult, eigen schuld”. En zie dan nog maar een ploeg te vinden.

0
Covadonga 12 december 2019 om 19:27

En morgen lezen we op wf: “Movistar heeft duo ……. gehaald”.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone