Movistar bevestigt komst Carlos Betancur

Movistar bevestigt komst Carlos Betancur
vrijdag 16 oktober 2015 om 14:32

Carlos Betancur komt de komende twee seizoenen uit voor het Spaanse Movistar. Het Colombiaanse enfant terrible beëindigde in augustus met wederzijdse instemming zijn contract met AG2R La Mondiale en was dus vrij op te pikken. Voor de Spaanse WorldTour-formatie is het na Jorge Arcas en Nelson Oliveira de derde aanwinst voor 2016.

Betancur hoopt bij de ploeg van Eusebio Unzué zichzelf terug te vinden. Na de door hem gewonnen Parijs-Nice van 2014 was de getalenteerde klimmer geen schim van zichzelf en stond hij meermaals te zwaar. Desondanks was hij dit jaar dicht bij een etappezege in de Giro d’Italia; hij werd tweede in de rit naar Imola. Bij Movistar vindt hij zijn landgenoten Winner Anacona en de broertjes Nairo en Dayer Quintana.

[poll id=”131″]

Dit artikel delen:

35 Reacties

Sephiroth 16 oktober 2015 om 17:47

Ben benieuwd of hij hier wel zal gedijen en niet verdwijnt naar Colombia en vervolgens veel te zwaar terug komt. Ik heb er een hard hoofd in. Als hij jaren voor Franse teams heeft gereden dan is de sfeer dus niet het probleem. Hij is daar immers doorgebroken. Misschien is het m daarna in zn bol geschoten en meent hij dat hij met weinig veel kan. om vervolgens gedesillusioneerd af te haken. Wie zal het zeggen… ik heb voorlopig weinig met hem. Als hij weer als vanouds kan rijden is het een mooie concurrent voor Aru.

Daan° 16 oktober 2015 om 18:05

Hij was op de weg terug dit jaar, hij gaat het daar helemaal maken denk ik… Typische Movistar-renner.

Kaasjekaas 16 oktober 2015 om 18:10

@coldeportes, een juiste ploeg kan je zeker de goede richting op duwen. Hij heeft dat zelf al jaren gedaan anders zou hij niet op het niveau van een aantal jaar geleden zijn geweest. Kijk naar Wiggens zonder de motivatie stimulance van Sky had hij nooit z’n mooi palmares bij elkaar gefietst.

Sebas 16 oktober 2015 om 18:19

Slag om de arm dan maar! Moeilijk in te schatten, maar Anton hebben ze er ook niet bovenop gekregen en dat vond ik ook een logische transfer destijds.

ProfrondeZevenbergen 16 oktober 2015 om 20:41

Uitstekende transfer. Een goede zet van beide. Dit gaat wel goed komen.

Striga 16 oktober 2015 om 23:42

Hopelijk kunnen die Spanjaarden hem in het gareel houden want hij is in potentie misschien wel zo goed als Quintana, mits hij zonder bierbuik en volle neus door het leven gaat.

Coldeportes 17 oktober 2015 om 01:14

Er zijn er veel die in potentie zo goed zijn als Quintana of Froome, maar toch eindigen als reageerder op Wierflits ;)

Ergo: makkelijk gezegd dat iemand evenveel talent heeft, maar het mentale deel is in de topsport de factor die het verschil maakt. En waarom de 1 een echte carriere en bijbehorend rijk palmares opbouwt en de ander niet.

In potentie, naar de totale mens gekeken, heeft Carlos dus niet hetzelfde potentieel als een Quintana of Dumoulin.

Dayer Quintana 17 oktober 2015 om 10:03

Movistar heeft veel ervaring met Colombianen en ze doen het daar quasi allemaal goed, ik vind het knap dat ze het aandurven. Nu zal Dani Moreno wel niet komen natuurlijk.

ValverdeBassoNibali 17 oktober 2015 om 16:12

Toch liever Dani Moreno dan deze jongen. Hij is natuurlijk een stuk jonger, maar van Moreno kan je er op aan dat hij er staat.

ProfrondeZevenbergen 26 oktober 2015 om 16:45

Eind 2016 Moreno en Betancur vergelijken dan maar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair