Mouris soleert naar zege in Groene Hart (+beeld)

zondag 21 maart 2010 om 19:16

Jens Mouris heeft de Ronde van het Groene Hart op zijn naam geschreven. De renner van Vacansoleil sprong in de slotfase weg bij een omvangrijke kopgroep en werd niet meer teruggehaald in de laatste kilometers. Niko Eeckhout werd tweede, voor Sep Vanmarcke.

Al na ongeveer vijftig kilometer werd het peloton uit elkaar gereden. Er ontstond toen een kopgroep van 33 renners, met daarin naast Mouris ook Lieuwe Westra, Kenny van Hummel, Servais Knaven, Graeme Brown en Rick Flens.

In de achtergrond probeerde een tweede groep terug te komen, maar net toen de aansluiting bijna een feit was reed er van voren een groep van vijftien man weg. Toen liep de voorsprong weer uit.

Met nog ongeveer vijftien kilometer te gaan begon de finale met aanvallen van Lieuwe Westra, Niko Eeckhout en Jens Mouris. Na een aantal pogingen slaagde uiteindelijk Mouris er in om weg te komen.

Het verschil met de achtervolger, waar Rick Flens en Tom Veelers het commando voerden voor hun sprinters Graeme Brown en Kenny van Hummel. Lieuwe Westra stoorde echter om de vlucht van de koploper te beschermen.

In de laatste kilometer probeerde Wim De Vocht nog de sprong te maken naar Mouris, maar hij werd nog teruggehaald, waarna Niko Eeckhout de sprint voor de tweede plaats won voor Sep Vanmarcke en Graeme Brown.

Finale

Uitslag Eneco Ronde van het Groene Hart 2010 (207.4 km – 1.1)
1. Jens Mouris (Ned/Vacansoleil) 4u27m42s
2. Niko Eeckhout (Bel/An Post-Sean Kelly) +11s
3. Sep Vanmarcke (Bel/Topsport Vlaanderen) z.t.
4. Graeme Brown (Aus/Rabobank)
5. Kenny Van Hummel (Ned/Skil-Shimano)
6. Geert Omloop (Bel/Palmans Cras)
7. Pieter Vanspeybrouck (Bel/Topsport Vlaanderen)
8. Wim De Vocht (Bel/Milram)
9. David Boucher (Fra/Landbouwkrediet)
10. Vicente Reynes Mimo (Spa/Team HTC – Columbia)

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone