Mouris moet Matthews aan podiumplaats helpen in La Primavera

woensdag 18 maart 2015 om 14:32
Mouris moet Matthews aan podiumplaats helpen in La Primavera

Jens Mouris is door Orica-GreenEDGE opgenomen in de selectie voor Milaan-San Remo. De Nederlander rijdt net als zijn ploeggenoten volledig in dienst van de Australische kopman Michael Matthews, van wie veel wordt verwacht. “We mikken met hem absoluut op een plaats op het podium”, zegt sportdirecteur Matthew White.

Matthews liet met een ritzege en de puntentrui in Parijs-Nice zien goed in vorm te zijn. “Hij heeft een goede voorbereiding gehad en plukte daar in Parijs-Nice de vruchten van”, zegt White, die hoopvol vooruit kijkt naar zondag. “Vorig jaar zaten de weersomstandigheden hem niet mee, maar het is absoluut een koers die hem moet liggen.”

Naast de steun van Mouris mag Matthews ook rekenen op Simon Clarke, Luke Durbrigde, Mathew Hayman, Michael Hepburn, Daryl Impey en Simon Yates. “Sommige jongens moeten hem aan het begin van de dag bijstaan, anderen doen dat juist in de finale”, legt White uit. “Maar alle renners hebben zondag een erg belangrijke rol.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

ValverdeBassoNibali 18 maart 2015 om 14:41

Misschien in de titel erbij zetten dat het gaat om Milaan-SanRemo, nu een beetje algemene kop.

0
Bravio 18 maart 2015 om 14:44

Talent van die jongen spatte er altijd al vanaf, waarom hebben ze die bij Rabo toen laten gaan? Of was het eigen keuze?

0
tverzetje 18 maart 2015 om 15:14

Was volgens mij eigen keuze, hij voelt zich veel meer thuis in Australische ploeg.

0
samuello 18 maart 2015 om 15:19

matthews wilde sinds orica greenedge was opgericht al naar die ploeg, maar hij had getekend voor twee jaar bij rabobank dus kon nog niet weg. Aan alles zag je dat jaar dat het niet boterde tussen matthews en de ploeg en dat hij weg wilde. Volgens mij wilde hij graag bij een australische ploeg rijden, ook omdat rabobank destijds niet echt australiërs had(enkel brown, die meestal andere koersen reed met bos, en dennis, die na een halfjaar alweer vertrok bij de opleidingsploeg omdat hij heimwee had).

0
haroldvc 18 maart 2015 om 15:43

Podiumplek? Hij is mijn favoriet voor winst in ieder geval. De Aussies doen het toch goed daar.

0
BlancoProCycling 18 maart 2015 om 15:46

Matthews gaf later in interviews aan dat het niet aan Rabobank lag, maar aan hemzelf. Hij miste zelf Australië. Niet zo gek als je op jonge leeftijd ineens werk hebt aan de andere kant van de wereld…

0
AkkaBoyD 18 maart 2015 om 15:51

Ik vind dit toch wel een grote kanshebber voor een goede klassering, hij was uitstekend op dreef in Paris-Nice en is toch echt wel een van de best klimmende sprinters die er op deze wereld rondlopen. Ben benieuwd, ga zeker op hem letten!

0
lancethegreat4 18 maart 2015 om 16:12

Een groot kanshebber. Zeker als de echte sprinters er al af liggen. Kristoff kan hij misschien niet kloppen, maar Sagan kan hij zeker in de spurt aan. Een vergelijkbaar iemand is Swift van Team Sky.

0
Uran 18 maart 2015 om 19:49

Albasini had er ook nog wel bij gemogen. Nog iemand die hem na de heuvels nog bij kan staan. En anders als plan B.

0
Wheely 18 maart 2015 om 19:59

Duurt niet lang meer voordat ze Ewan in dit soort koersen kunnen gaan uitspelen, dan speelt Matthews al snel tweede viool.

0
heuvelcolombia 18 maart 2015 om 22:00

Zeker benieuwd naar wat Matthews kan, maar ik verwacht dat als Matthews er nog bij zit, ook Kristoff, Sagan, Lobato, Degenkolb en Swift er nog bij zitten en die zijn allemaal sneller. Top 3 dus een prima doel.

@Wheely, ik zie eerder Cort als favoriet voor MSR, maar voordat die de inhoud hiervoor hebben zijn we denk ik toch weer een jaar of 4 verder.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone