Mouris en De Kort beginnen seizoen in Bay Classic

zondag 30 december 2012 om 22:30

de kort

foto: Sirotti

Vele Australische toppers, maar ook Nederlanders Koen de Kort en Jens Mouris, zullen reeds op 1 januari hun eerste competitiekilometers afmalen. Zij zullen dan immers starten in de Mitchelton Bay Classic, een reeks van drie afzonderlijke criteriums die in en rond het Australische Geelong verreden worden. De voorbije jaren heette de race Jayco Bay Classic.

In de Mitchelton Bay Classic, waar in het verleden goede Australische renners als Robbie McEwen en Greame Brown zegevierden, zal dit jaar weer een mooi deelnemersveld te bewonderen zijn. Naast de eerder genoemde Nederlanders zullen ook onder meer Leigh Howard, Luke Durbridge en Greg Henderson hun seizoensdebuut in Geelong maken.

Opvallend aan de Mitchelton Bay Classic is dat de renners er niet voor hun merkenploegen rijden waarvoor ze hun overige wedstrijden doorheen het wielerjaar betwisten. De starters worden immers onderverdeeld in vijfkoppige teams onder de hoede van een lokale sponsor. Het voorbije jaar was Allan Davis de beste in de Australische criteriumreeks.

Hier vindt u de volledige deelnemerslijst.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair