Mørkøv en Hansen eerste leiders in Driedaagse van Kopenhagen

vrijdag 12 november 2021 om 09:43
Mørkøv en Hansen eerste leiders in Driedaagse van Kopenhagen

foto: Cor Vos

Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen gaan aan kop na de eerste dag van de Driedaagse van Kopenhagen. De olympische kampioenen in de koppelkoers wisten op de openingsdag 88 punten te verzamelen. Titelverdedigers Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik staan voorlopig derde met 36 punten.

Drie koppels slaagden erin om tijdens de eerste koppelkoers een ronde voorsprong te pakken. Mørkøv en Hansen waren bij de les, net als het duo Aaron Gate-Matias Malmberg en de Nederlanders Van Schip en Havik. In de daaropvolgende onderdelen deden Mørkøv en Hansen opnieuw goede zaken en dus gaan ze met 88 punten aan de leiding in de stand. Gate en Malmberg (56 punten) staan voorlopig tweede, gevolgd door Van Schip en Havik met 36 punten.

Laatste testcase richting Zesdaagse van Gent 
Vorig jaar ging de zege in de Driedaagse van Kopenhagen op overtuigende wijze naar Van Schip en Havik. Hun voorsprong op het tweede koppel Casper Pedersen en Cees Bol bedroeg toen uiteindelijk liefst vijf ronden. Havik en Van Schip zijn overigens niet de enige Nederlandse deelnemers aan de Deense driedaagse.

Ook Philip Heijnen en Vincent Hoppezak, op het afgelopen WK derde op de puntenkoers, vormen een duo. Iljo Keisse is een van de Belgen aan de start en is gekoppeld aan Mark Cavendish. Verder rijdt Otto Vergaerde samen met Jules Hesters, Fabio Van den Bossche met Lindsay De Vylder en Jasper De Buyst met de Deen Marc Hester.

De Driedaagse van Kopenhagen wordt verreden van 11 tot en met 13 november en is voor veel renners een laatste test richting de Zesdaagse van Gent, die wordt gehouden van dinsdag 16-zondag 21 november.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone