Montferland maakt parcours NK Wielrennen 2017 bekend

Montferland maakt parcours NK Wielrennen 2017 bekend

Uittredend kampioen Dylan Groenewegen - foto: Sirotti

woensdag 17 mei 2017 om 18:00

Het Nederlands kampioenschap op de weg is dit jaar in het Gelderse Montferland. Woensdagmiddag maakte de organisatie daar de parcoursen voor de titelstrijd bekend. De profs rijden op zondag 25 juni een koers van 231 kilometer. De tijdrit bedraagt op woensdag 21 juni vijftig kilometer.

“De wegwedstrijd wordt – in tegenstelling tot de afgelopen twee edities – voor alle categorieën op een vast parcours verreden van zestien kilometer”, schrijft de organisatie in een persbericht. “In het wegparcours zijn twee oplopende stroken opgenomen: ’t Peeske in Beek en de Muur van Zeddam. Start en finish zijn voorzien aan de Zeddamseweg in ‘s-Heerenberg. Tijdens de wegwedstrijd worden eveneens de kernen van Zeddam, Beek en Stokkum aangedaan. Het tijdritparcours is iets uitgestrekter en doet ook Kilder en Loerbeek aan.  Het kampioenschap opent op 17 en 18 juni met een weekeinde waarin de nieuwelingen, junioren (m/v) en de elite-zonder-contract in actie komen op het NK weg. Ook is er dan startgelegenheid voor renners met een beperking (Para-cycling).”

“Op woensdag 21 juni is het de beurt aan de tijdrijders op parcoursen die in lengte variëren van 13 tot en met 50 kilometer”, gaat het verder. “Bijzonder  is dat de renners tijdens het tijdritkampioenschap voor junioren, beloften, vrouwen en beroepsrenners tijdens de wedstrijd op twee verschillende momenten in het parcours dezelfde straat gebruiken en elkaar dus in theorie zouden kunnen kruisen. De wedstrijdjury van de KNWU verwacht geen problemen in deze ‘wisselzone’, die vergelijkbaar is met het schaatsen, maar bij het NK Tijdrijden betreft het een langere strook. Op zaterdag 24 juni vertrekken de vrouwen en beloften voor hun kampioenschap op de weg, waarna de nationale titelstrijd op zondag 25 juni afgesloten wordt met het NK voor de beroepsrenners bij de mannen. Dit kampioenschap wordt 231 kilometer lang.”

De parcoursen vind je hier.

Het complete programma vind je hier.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Lopopodium 17 mei 2017 om 21:39

Dit was toch allang bekend? Of was dat officieus?

Jammer, alsnog geen Eltenberg. Dan had je ècht alle beklimmingen van het Bergherbos wel in je programma gehad.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone