Monfort: “Wil mijn contract graag verlengen”
woensdag 3 februari 2010 om 15:45

Monfort: “Wil mijn contract graag verlengen”

Team Columbia was vorig jaar met 85 overwinningen de grote slokop in het profpeloton. Dat vooral Mark Cavendish, André Greipel en Edvald Boasson Hagen een groot aandeel in dat fabelachtige aantal hadden, is geweten. Maar het geheim van dergelijke resultaten is natuurlijk: een sterke ploeg met goede helpers. Eén van hen is ook volgend jaar de Belg Maxime Monfort. Le Soir sprak met hem.

“Parijs-Nice is mijn eerste grote doel in 2010”, begint Monfort. “Daar wil ik een rol van betekenis spelen, al lijkt het parcours dit jaar wat minder selectief. Ik heb een speciale band met de ‘Koers naar de Zon’.”

Ook in de Tour wil de 27-jarige Waal er natuurlijk weer bijzijn. “Ik bereid me daarop voor via de Dauphiné Libéré. Zeker van een plek in de selectie ben je natuurlijk nooit, maar met het vertrek van Lövkvist, Kirchen, Hincapie en Boasson Hagen zijn de plaatsjes niet meer zo duur als vorig jaar”, beseft Monfort.

Bij Team Columbia voelt Monfort zich nog steeds zeer goed in zijn vel. “Ik heb veel geleerd in mijn nieuwe omgeving. Het heeft mijn leven veranderd. Het is dan ook mijn intentie om mijn contract te verlengen. Ik wil enkel veranderen van ploeg als ik mij kan verbeteren. Ik zou niet weten waar ik beter kan zitten dan hier.”

Maar wel heeft de Belg nog één grote wens. “Ik hoop ooit eens samen met Gilbert in één ploeg te rijden. We komen heel goed overeen en zouden een erg sterke tandem vormen. Ik ben meer een middenvelder en hij is de afwerker”, besluit Monfort.