Mollema: “Wie weet wat er nog in zit voor de rest van de week”

zondag 7 oktober 2018 om 19:27
Mollema: “Wie weet wat er nog in zit voor de rest van de week”

foto: Sirotti

Bauke Mollema hoopt zijn winnende vorm uit de GP Bruno Beghelli door te trekken richting de Ronde van Lombardije. De Nederlandse kopman van Trek-Segafredo zegevierde door een late uitval, na een finale waarin het ploegspel goed uitpakte. “Het is fijn om aan het einde van het seizoen nog zo te winnen. Wie weet wat er nog in zit voor de rest van de week”, blikt Mollema vooruit bij Cyclingnews.

“Het was heel lastig”, zegt de Groninger over de heuvelachtige finale van de Italiaanse najaarskoers. “Ik was altijd van voren met Toms Skujins en Michael Gogl, dankzij hen kon ik nog aanvallen in de laatste kilometers. Het is een heel mooie overwinning en ik ben blij omdat hier te doen, zeker omdat onze Italiaanse sponsor Segafredo hier in de buurt zit.” Segafredo is opgericht in Bologna en de finish lag in Monteveglio, gelegen in de provincie Bologna.

Niet wachten
Skujins speelde een grote rol, omdat hij op de slotklim een aanval van Matteo Trentin neutraliseerde en zijn kopman zo terugbracht aan kop. “We speelden het spelletje en vielen zelf aan, omdat we niet wilden wachten op een sprint met renners als Trentin”, zegt Mollema. “Dus met twee en een halve kilometer te gaan zag ik een goed moment en ging ik vol gas. Ik kreeg een goede voorsprong en dan is het moeilijk om mij terug te halen, als ik eenmaal 100 meter heb.”

“Ik rijd nog twee wedstrijden deze week, met Milaan-Turijn (woensdag, red.) en de Ronde van Lombardije volgende week zaterdag”, geeft Mollema aan.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Covadonga 7 oktober 2018 om 21:10

Het is hem gegund.

0
miguelon 7 oktober 2018 om 21:31

Zou mooi zijn als hij podium kan rijden in Lombardije, hij verdient het!

0
Jean Dumas 8 oktober 2018 om 09:00

Ongelooflijk, de motivatie van die kerel. In topvorm ligt het huidige parcours van Lombardije hem zeker.

0
LaurentJalabert 8 oktober 2018 om 12:07

Alle lof aan zijn ploeg natuurlijk. Maar heb Mollema misschien wel 10 keer zien aanvallen in de laatste 50 k. Vooral dus zelf heel goed gedaan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone