Mollema over wegvallen ploeggenoot: “Dat is gewoon balen”

zondag 8 juli 2018 om 21:30

Bauke Mollema is na twee dagen Tour de France al een helper kwijt. Ploeggenoot Tsgabu Grmay moest tijdens de rit naar La Roche-sur-Yon vroegtijdig in de remmen knijpen vanwege heftige buikpijn. “Dat is gewoon balen. De tweede dag al”, reageerde Mollema na afloop voor de camera van RTL Tour du Jour. “Hij had van goede waarde kunnen zijn in de bergen en morgen in de ploegentijdrit. Vooral voor hemzelf natuurlijk ook. Hij heeft hier het hele jaar naartoe gewerkt.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Titaantje 8 juli 2018 om 22:08

Zonde idd. Grmay is geen hoogvlieger, maar binnen de beperkte TFS ploeg best een belangrijke pion. Starten met een man minder in de TTT kan je ook zomaar een minuut kosten, als het al niet meer is.

Scott Sunderland 8 juli 2018 om 22:08

Ik snap het. Het klopt ook. Maar voor Mollema persoonlijk misschien niet zo’n ramp omdat hij nou eenmaal toch het podium niet haalt. Met of zonder ploegmaats. Niet dat ik iets tegen Mollema heb. In tegendeel. Leuke vent, goede wielrenner. Maar podium nee. Daar zit ook verder geen schande in. Het is weinigen gegeven.

Mwielerfan 8 juli 2018 om 22:35

Paar jaar geleden leek hij wel mee te doen voor podium. Maar vaak is een grote ronde een halve week te lang voor hem.
Nu begint de tour qua bergen pas laat. Als ze daar goed op afstemmen dan past het wel in zijn twee weken top periode…

Jacco van Stierop 8 juli 2018 om 22:50

Maar het nieuws dat Richie Porte de gelederen komt versterken zal deze treurnis zeker compenseren. Bauke zal daar ongetwijfeld heel verheugd over zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair