Mollema: “Ik verprutste het aan de voet van de klim”
foto: Sirotti
donderdag 23 april 2015 om 10:09

Mollema: “Ik verprutste het aan de voet van de klim”

Bauke Mollema baalt als een stekker van zijn optreden in de Waalse Pijl. De kopman van Trek Factory Racing eindigde slechts als negentiende in de WorldTour-wedstrijd. Volgens eigen zeggen had er meer in gezeten: “Ik had goede benen, maar in deze race is positionering het allerbelangrijkste”, aldus Mollema op de website van Trek.

Mollema zat lange tijd goed voorin de groep der favorieten, maar op het laatst ging het dan toch mis: “Ik werd ontzettend goed van voren gehouden door Fabio Felline, maar aan de voet van de slotklim verprutste ik het zelf. Ik raakte ingesloten achter de renners die ontsnapt waren en door de groep naar achteren zakten.  Ik wilde er aan de rechterkant langs, maar dat was achteraf niet mogelijk. Ik moest in de remmen en verloor dertig plaatsen. Het was mijn eigen fout.”

De Groninger is zeer te spreken over de nieuwe finale van de Waalse eendagskoers: “Dit is altijd al een stressvolle wedstrijd, mede door de slechte wegen. De nieuwe klim, vlak voor de Muur van Huy, maakt de finale nog lastiger. Ik hou daar wel van. Helaas kon ik het werk van mijn ploeggenoten niet afronden. Het goede nieuws is dat ik me beter voelde dan in de Amstel Gold Race. Komende zondag, in Luik-Bastenaken-Luik, ga ik proberen deze week op een positieve manier af te ronden.”

RIDE Magazine
53 Reacties
Sorteer op:
23 april 2015 10:18
Goede benen maar eerder een gebrek aan scherpte en vorm??
23 april 2015 10:24
ik zou het eerder een keer een slechte keuze maken noemen...
23 april 2015 10:35
Het komt allemaal goed...
23 april 2015 10:41
1 ding weet ik wel: na zijn prestatie in de Gold Race en hier, en zijn smoesjes na beide races (vantevoren toch aangegeven voor winst te gaan) was ie in een TLJ shirtje keihard afgemaakt hier door plusminus veertig mensen. Slappe instelling, andere ploegen zijn harder, geen scherpte en winnaarsmentaliteit... Blablabla, kak kak kak.

Wat een switch van team al niet voor je kan doen, en dan bedoel ik nu dus niet zijn (verbetering?) in prestaties waar we het al eerder over hebben gehad. Ik zou zeggen "opmerkelijk", maar helaas is dat dus hoe deze website werkt tegenwoordig.
23 april 2015 10:46
100% met LL eens
23 april 2015 10:47
@LyndaLid: +1
23 april 2015 10:49
@LL
mee eens wat betreft de TLJ mentaliteit.
maar ik zou de reactie van Mollema niet af willen doen als een 'smoesje'. hij zegt toch duidelijk dat hij het zelf verprutst heeft en legt vervolgens uit hoe hij dat gedaan heeft. meer kan ie niet doen lijkt me...
23 april 2015 10:53
Als een LJ-renner een hele goede Tirreno/Vasco rijdt na al eerder in zijn seizoensopening podium te hebben gereden.. en daarna tegenvalt in de heuvelklassiekers, wordt hij dan afgebrand? Zeker met de CV van Mollema? Overtrokken reactie.
23 april 2015 11:05
@ klootje

Hoewel ie al jaren zo slecht niet reed in de klassiekers is precies dat al gebeurd. Reed altijd een goede Tirreno/Baskenland en vervolgens kwam de kritiek omdat ze bij TLJ niet reden om te winnen en genoegen namen met te weinig, en de smoesjes achteraf kwamen.

Ik vond het toen onzin, zou het nu onzin vinden, maar weet wel dat de verhoudingen qua kritiek volslagen scheef zijn gegroeid en dat is triest.
23 april 2015 11:09
Nou ja goed, ik zie niet in waarom Mollema dezelfde kritiek zou verdienen als de ploeg die hard onderweg is om in mei het record van 'langst zonder overwinning in de WT' over te pakken van Saunier Duval in 2005.
23 april 2015 11:11
Omdat je de renners individueel moet beoordelen? Je kan iemand van TLJ alleen kritiek geven op zijn eigen prestaties, niet omdat hij een zwak team heeft
23 april 2015 11:17
Wat AZH zegt, met als toevoeging nog het feit dat je als team wel de renners moet hebben om een overwinning te kunnen pakken. Als Excelsior uit bij Ajax niet wint ontvangen die toch ook geen kritiek? Als je als TLJ altijd tegen betere ploegen en vooral betere individuele renners rijdt, dan kan je toch ook geen overwinning verwachten? Er wint altijd maar 1 van 160-180 renners. De ploeg heeft kopstukken verloren, heeft vrijwel alleen maar zieken en geblesseerden gehad en men blaat maar dat ze een overwinning moeten pakken.

Het is nu gewoon 1 van de slechtste teams van de WorldTour, beoordeel ze dan ook zo. Kijk bijvoorbeeld eens naar Garmin, en de kwaliteit die die hebben. Die hebben ook nog vrijwel niks gepresteerd, dat vind ik veel stuitender. Die hebben wél de individuen waar je af en toe iets van kan verwachten. Bij TLJ komt dat wel weer met een fitte Kelderman, Gesink, Hofland etc, maar die hebben tegenslagen gekend. En dat kan.

Blijft echter staan dat als die zoals Mollema hadden gezegd dat ze voor de winst gingen en dan zo slecht hadden gepresteerd, het forum hier te klein was geweest voor de hoeveelheid stront die er over ze heen gespuid zou worden.
23 april 2015 11:18
Mollema had gewoon in het wiel van Valverde moeten zitten vanaf de voorlaatste klim. Bauke heeft bewezen dicht bij Alejandro te kunnen eindigen, in de koers moet hij zich daarom aan hem spiegelen, daar leert hij van.

Geen slap gedoe met knechten in de finale, dat is niks voor Bauke.
23 april 2015 11:19
Heb jij na gisteren kritiek op LJ gelezen dan? Ze reden als mindere WT-ploeg prima toch? Iedereen was weer gematigd positief toch?

Ik denk dat je ook niet de fout moet maken dat een handvol mensen loopt te zeiken, maar het leeuwendeel gewoon vrij 'eerlijk' kritisch is.
23 april 2015 11:31
Je kan hier niet met een treintje rijden en dan goed gepositioneerd aan de muur beginnen. Je moet gewoon in de finale permanent vooraan koersen en het wiel van 1 van de topfavorieten kiezen. Je moet echt bij de eerste 10 a 15 renners zitten. Inhalen kost teveel kracht.
23 april 2015 11:31
Eens met LL. Als je kijkt hoe ook Poels niets fout lijkt te kunnen doen. Hoe vaak die jongen er doorheen zakt. Bij TLJ was hij afgemaakt.
23 april 2015 11:39
30 plaatsen gezakt? Dan reed hij op positie 1 want veel meer dan 30 man waren er niet.
23 april 2015 11:43
Mollema blijft altijd positief.. Zo zegt hij bijna altijd dat de volgende koerst hem beter moet liggen als hij geen resultaat heeft gefietst, zowel in de tour als met de klassiekers. Hopelijk kan hij het waar maken zondag maar heb sterk mijn twijfels.
23 april 2015 11:56
Als slagter 9de eindigt en kelderman 10de krijgt wilco ook meet lofuitingen. Zelfs gesink kreeg er meer... Toch compleet scheef dat een Nederlander nog amper bejubeld wordt als hij in het buitenland gaat rijden!

dit is nu eenmaal vooral een tlj-site. Dat merk je zowel bij positieve als negatieve prestaties. Gesink eindigt 25ste en hij wordt door een deel alweer de hemel ingeprezen...
23 april 2015 11:57
En dan te weten dat Kelderman na afloop vertelde in het laatste stuk een paar keer verkeerd te hebben geschakeld.........
23 april 2015 12:08
@LL
Als Mollema spits was geweest bij Excelsior en hij weinig scoorde, dan had je kritiek op hem, als Excelsiorfan. Voetbalt hij een jaar later voor NAC en hij scoort niet, dan laat het je koud (relatief).
TLJ gaat terug van niveau AZ/FC Twente naar niveau Exceslior in één jaar tijd. Lijkt me logisch dat velen dat niet leuk vinden.
De meeste kritiek is gericht aan management en níet aan renners, dus of Mollema idd die kritiek zou hebben gekregen, ik betwijfel het.
Kort samengevat: je overdrijft het wel een beetje.
23 april 2015 12:09
@ GG

Serieus? Check even de reacties in bijvoorbeeld de Tirreno dan.

Bovendien is de prestatie van Kelderman ook gewoon opmerkelijker/knapper dan die van Slagter, die gemaakt is voor de Muur van Huy.
23 april 2015 12:31
Wat een gejank hier om niks.

Bauke geeft hier zelf aan wat er mis ging, meer niet. Ik hoop met hem mee voor zondag!
23 april 2015 12:48
@LL: Ik heb menigmaal kritiek op ze, maar niet als er een realistische analyse komt. Mijn kritiek is voornamelijk gericht op het feit dat er zo veel ziek zijn en het niet uitrijden(ongelukken, extreem weer etc uitgesloten).

EN ja het is hier een beetje TLJ, klopt, anderzijds had ik slagter nog wel wat hoger verwacht(hopte de laatste 10m voorbij kelderman) en kelderman wat lager. Dus ook voor Slagter is het gaaf, maar zoals al geschreven: Slagter is gemaakt voor dit soort aankomsten, net zoals purito.. daar sta je ook niet te juichen als die 9de wordt op de muur, maar als slagter 9de wordt in een lange vlakke tijdrit krijgt hij niets dan lof van mij hoor.
23 april 2015 12:58
Ik denk met weemoed terug aan de dagen dat hier werd geroepen dat Bauke duidelijke stappen had gezet met zijn overgang naar trek.... Hoe het kan verkeren.

Op het eind van het jaar kan de balans op gemaakt worden, maarja, je bent zo goed als je laatste wedstrijd volgens menig "flitser"

Reacties zijn gesloten.