Mollema hoopt op podium in La Doyenne

Door , zaterdag 21 april 2018 om 13:39
Mollema hoopt op podium in La Doyenne

foto: Sirotti

Bauke Mollema hoopt zondag in Luik-Bastenaken-Luik eindelijk eens het podium te beklimmen van een Waalse klassieker. De Nederlander van Trek-Segafredo heeft in de voorbije Waalse Pijl, waar hij als zesde bovenkwam op de Muur van Huy, vertrouwen opgedaan voor komende zondag.

Het dichtste bij het podium kwam Mollema in 2014, toen hij vierde werd in La Flèche Wallone. Hij hoopt zondag nog beter te doen, zo zegt hij tegen De Telegraaf. “Ik hoor misschien niet bij de topfavorieten, maar normaal gesproken zit ik er in de finale gewoon bij. Dan moeten we zien hoe de koers loopt, en hoe goed de benen zijn.”

De Groninger beseft dat hij wellicht anders moet koersen, wil hij op het podium eindigen. “Misschien moet ik in de laatste twintig kilometer zelf wat proberen om vooruit te blijven. In de sprint zal het namelijk moeilijk worden om te winnen. Ik ga al wat jaren mee in dit soort koersen, en ik zit ook vaak van voren. Maar het zou wel lekker zijn om eens op het podium te staan”, aldus de 31-jarige klimmer.

Dit artikel delen:

17 Reacties

ghostwriter 21 april 2018 om 14:00

Ik zou graag zien dat Mollema vanaf volgend jaar wedstrijden als Luik-Bastenaken-Luik en De Ronde van Lombardije zijn hoofddoel maakt. Mollema is behoorlijk rap in de aankomst en als hij zich meer op zijn explosiviteit zou kan richten kan hij volgens mij een goede puncher worden. Dat zal ten koste gaan van zijn klassementsambities maar hij weet net als Gesink nu wel zo’n beetje wat zijn top is als klassementsrenner. Dan is het toch veel leuker om voor wat prachtige overwinningen te gaan?

LucasR 21 april 2018 om 14:03

Eens!

assen 21 april 2018 om 14:17

Het KAN ECHT. Hij heeft ook CSB gewonnen door weg te springen.

horsm 21 april 2018 om 14:56

Nee. Klassement.

Thijs E 21 april 2018 om 15:07

Trek betaalt hem voor klassementen

Huubi 21 april 2018 om 15:12

ik vind het gek dat hij zichzelf zo laag aanslaat in de sprint. Hij is best rap

Romāns Vainšteins 21 april 2018 om 15:22

‘Mollema is behoorlijk rap in de aankomst en als hij zich meer op zijn explosiviteit zou kan richten kan hij volgens mij een goede puncher worden’

Totaal oneens, Mollema is een geweldige bijter van een AK-man en wint hier en daar nog een toffe koers solo. Waar de gedachte vandaan komt dat het een rappe is is mij een totaal raadsel, hij is het namelijk niet.

ghostwriter 21 april 2018 om 16:04

@Romāns Vainšteins
Uit het feit dat als hij in een klein groepje sprint hij het vaak goed doet.

Romāns Vainšteins 21 april 2018 om 16:06

Ik kan me geen enkel voorbeeld heugen,…

ikbenprocycling 21 april 2018 om 16:19

Prima deze zelfreflectie en ambitie bij Mollema te lezen, om meer podiumplaatsen uit het vuur te mollemalen. Hopelijk zit er nog rek in zijn opbouwschema 2018.
Voor daarna is het afwachten wat hij met zijn team gaat uitvogelen.

Mathieu Moller 21 april 2018 om 16:34

@ghostwriter
In 2016 stond hij tot en met etappe 17 tweede in de Tour om vervolgens toch nog te zakken naar plek 11. Ik geloof dus niet dat Mollema in grote rondes al écht alles van zich heeft laten zien, dus ik verwacht dat hij zich nog wel een tijdje op klassementen zal blijven richten.

assen 21 april 2018 om 16:34

Mollem wint weleens een sprint ja. Maar met echte toppers wint ie nooit. Dan is er wel een Martin (Vuelta) of Valverde of Alaphi bij die hem klopt. Maar hij heeft niet voor niets de puntentrui in de Vuelta gewonnen. Van de twintig mannen die redelijk lange beklimmingen aankunnen zijn er denk ik niet meer dan drie sneller.

Jean Dumas 21 april 2018 om 19:30

Mol is een typische allrounder. Hij heeft 1x de kans gehad de Tirreno te winnen en Zwitserland, ook heeft hij een tourrit en San Sebastian gewonnen. En natuurlijk de Tour de l’Avenir. Focus op de rondes zal wel blijven.

ruudenkit 21 april 2018 om 19:44

@Roman
Bauke is echt snel aan de finish, kansloos tegen allaphilipe/valverde maar net daaronder.
Hij eindigt bijna altijd in de voorste gelederen van een groepje wanneer er gesprint word.
Waarschijnlijk ook door karakter omdat hij doorgaat tot op de streep in tegenstelling tot anderen die 50 mtr voor de finish al stoppen met trappen.

kleomantre 21 april 2018 om 21:00

RV: ooit wielrennen gevolgd. In zijn jonge jaren had hij met beter opletten al een Vuelta rit gewonnen die naar Daniel Martin ging. Was toen ongeveer zo rap als Martin. En verder die Vuelta meer etappes waar hij kort finishte. Kan me ook nog een touretappe herinneren waar door een val een groot deel van het peloton op achterstand was en hij derde werd, betere sprinters achter hem hield en niet ver achter Cavendish finishte die won.

Ik denk dat Bauke toen qua explosiviteit tegen subtop aanzat maar heeft snel de afslag klassementsman genomen. Een beetje een misser in mijn ogen, gelukkig heeft -ie genoeg klasse om iig nog aan een redelijke erelijst te komen met de keuze die hij gemaakt heeft.

vlek 21 april 2018 om 21:04
Quote:
ooit wielrennen gevolgd. (..) Kan me ook nog een touretappe herinneren waar door een val een groot deel van het peloton op achterstand was en hij derde werd, betere sprinters achter hem hield en niet ver achter Cavendish finishte die won.

Ooit wielrennen gevolgd, maar tijdens een van de spectaculairste waaierritten van de laatste twintig jaar wel in slaap gevallen..

Romāns Vainšteins 21 april 2018 om 21:12

Wie weet was hij vroeger ietsie explosiever dan nu waardoor er enigen blijven denken dat hij sindsdien een pucheur is in het lijf van een pure klassementsman die zijn grootste overwinningen met solo’s behaalde, kan ook.

Headlines

Materiaalzone

Populair