Mollema gematigd tevreden met optreden in Tirreno-Adriatico
foto: Sirotti
maandag 13 maart 2017 om 09:05

Mollema gematigd tevreden met optreden in Tirreno-Adriatico

Bauke Mollema kende zaterdag naar de Terminillo een iets minder goeie dag in Tirreno-Adriatico. Zondag kwam de kopman van Trek-Segafredo er doorheen en schoof hij op naar plek negen in het algemeen klassement. “Ik wilde met een goed gevoel het weekend afsluiten en dat is denk ik wel gelukt”, vertelt hij aan De Telegraaf.

Kansen eindklassement
Mollema geeft aan dat door slechte ploegentijdrit (twaalfde op een kleine minuut van BMC, red.) en zijn mindere dag van zaterdag, een goed eindklassement om zeep was. “En als je op zo’n slechte dag de schade kunt beperken tot tientallen seconden, dan doe je het gewoon goed denk ik.” Toch ziet de geboren Groninger weinig kansen om nog fors op te schuiven in het klassement. “Er staan allemaal goede tijdrijders voor me. Het zal moeilijk zijn om echt nog op te schuiven, misschien nog een plekje. Maar een goede tijdrit rijden is altijd lekker.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2017 09:14
Ik heb nergens een reden voor de mindere dag van Mollema gelezen. Heeft iemand hier meer informatie over? Was toch opvallend dat hij niet kort zat, terwijl namen die normaal gesproken echt minder klimmen voor hem eindigden.
13 maart 2017 09:19
@Secondant: wie zal het zeggen? Toevallig wat minder kracht in de benen? Niet helemaal gefocused? Dieperliggende oorzaak? (te weinig lang bergop getraind, teveel tempotraining, te weinig rust, .....)?
Het is jammer, maar ook weer geen ramp; hij werd niet weggereden (zoals hij terecht zelf ook al zegt) en gisteren was prima.
Helaas voor hem zijn de klimmers die voor hem eindigden zaterdag ook allemaal keien in de tijdrit normaal gesproken, anders had ie nog wat kunnen hopen.
13 maart 2017 09:31
@Turtlehead: Thanks voor je reactie. Ik hoop dat iemand misschien in andere media een oorzaak heeft gevonden?

Het is inderdaad echt bizar dat zo'n beetje de gehele top 10 goed kan tijdrijden. Moeten stuk voor stuk in staat zijn om top 20 te rijden in de tijdrit.
13 maart 2017 09:36
Welke renners die zaterdag voor hem eindigde klimmen normaal gesproken dan een stuk minder? Voor een mindere dag is het best prima om dan toch nog namen als Nibali, Aru, Costa, Majka, van Garderen, Jungels en Kreuziger etc. achter je te houden.
13 maart 2017 10:18
@Secondant: Ik denk dat je nergens een oorzaak gaat vinden. Hij geeft namelijk zelf al de reden dat hij "slechts" 11de eindigt op 51 seconden, namelijk dat hij een slechte dag had.

Het is niet dat Mollema zaterdag 70ste eindigt op een kwartier. In dat geval was ik ook benieuwd geweest een oorzaak. Voor een etappe als die van afgelopen zaterdag kan het verschil tussen een slechte dag en een goede dag makkelijk 30 seconden zijn (wat er op neer zou komen dat hij met een goede dag samen met Thomas over de streep was gekomen).

Natuurlijk zou er dieperliggende oorzaak kunnen zijn voor zijn slechte dag, maar als je ziet dat hij zondag er gewoon netjes bij zit en dat hij verder prima uitslagen heeft gereden dit seizoen, denk ik dat je op dit moment toch echt genoegen moet nemen met zijn verklaring hier.
13 maart 2017 10:21
Ik meen dat Bauke nog iets van pech had of een fietswissel op de Terminillo maar ik lees er niks over terug. Normaal gesproken acht ik hem wel in staat top 5 te rijden in zo'n rit.
13 maart 2017 10:29
De Tour is nog ver af voor Mollema! Laat hem maar voor een keertje uit die favorietenstatus vallen. Anders kijken ze toch altijd naar hem. Heeft er met Contador een echte meesterknecht bijgekregen.
13 maart 2017 10:29
@noud
Normaal gesproken zou ik zeggen Spilak en Pozzovivo. En ik verwacht hem normaal gesproken wel in een lijn met bijvoorbeeld thomas, dumoulin et cetera.

Het was zeker geen slechte dag. 11e op nog geen minuut is zeker niet dramatisch en kan gewoon een keer gebeuren.
13 maart 2017 10:45
Misschien dat hij Uran nog kan pakken. Go Bauke.
13 maart 2017 10:48
@secondant

Op zich ben ik het met die twee namen met je eens. Maar Spilak is wel zo'n renner voor dit soort koersen van een week. Die richt zich daar ook veel meer op dan Mollema en kan goed een piek hebben richting Tirreno/Romandie/Zwitserland waar Mollema gewoon de Giro als hoofddoel heeft. Pozzovivo is op een goede dag gewoon een prima renner voor dit soort beklimmingen, daar kun je ook een keer achter eindigen.

Gelukkig voor Mollema zit er geen TTT in de Giro dit jaar, want die was van Trek kant toch wel erg slecht.
13 maart 2017 11:08
Het nieuwe wielrennen:
Wielrennen gaat om het leveren van een groot vermogen. Tijdrijden helemaal. Bergop in verhouding tot je massa. Als renners die veel vermogen leveren nu ook vermageren, dan is het te verwachten dat de beste tijdrijders ook de beste klassementsrenners worden.
En zo is het natuurlijk ook vaak geweest. Er zijn maar weinig uitzonderingen, eigenlijk. Van Imple, Colombianen - die konden redelijk veel vermogen leveren maar waren vooral heel licht.
13 maart 2017 11:40
Mollema is subtop in dit sterke veld, zeker als de tijdrijders zo goed klimmen. Hij moet super zijn, zoals na de Tour 2016, om hier bergop het verschil te maken.
13 maart 2017 12:18
@ Huilema....de Giro zul je bedoelen. De Tour rijdt hij in dienst van
13 maart 2017 14:56
@assen
Mee eens, lichte mannekes kunnen ook krachtpatser zijn maar zit vaak niet in hun aard omdat ze dan net zo lang als breed zijn.
Om kracht te ontwikkelen rij je beter een berg op met 30 kg dan 5 bergen met 6 kg omdat je daar weinig kracht in kan leggen, nieuwe wielrennen zeg maar.

Reacties zijn gesloten.