Molano wint slotrit, Barbero pakt eindzege in Volta ao Alentejo

Molano wint slotrit, Barbero pakt eindzege in Volta ao Alentejo
zondag 26 februari 2017 om 17:24

Juan Sebastian Molano heeft de laatste etappe van de Volta ao Alentejo gewonnen. Voor de Colombiaanse sprinter van Manzana Postobon is het zijn tweede ritzege van deze week in Portugal. De eindzege van Carlos Barbero (Movistar) kwam niet meer in gevaar in de 168,9 kilometer lange slotrit.

Tietema in de kopgroep
Vijf renners kleurden de koers, waaronder één landgenoot: Bas Tietema van An Post Chainreaction was meegesprongen. Andreas Vangstad (Sparebanken Sør), Julen Irizar (Euskadi Basque Country-Murias), Adam de Vos (Rally) en Marcin Mrozek (CCC Sprandi Polkowice) waren zijn vluchtmakkers. Het kwintet pakte ruim drie minuten.

Sprinten in Évora
De Vos ging halfweg koers solo op pad, waarna ook Vangstad het in zijn eentje probeerde. Het had allemaal geen zin, want op 23 kilometer was het liedje uit voor het vijftal. Op de laatste gecategoriseerde klim van de dag waren de klassementsrenners al op de voorposten, maar zij konden niet voorkomen dat het in finishplaats Évora uitdraaide op een sprint. Daarin liet Molano zijn snelle benen (net als in de derde rit) weer spreken.

Jasper de Laat derde in eindklassement
Een eervolle vermelding is er voor de Metec-TKH-formatie. Nadat ze met Johim Ariesen een etappe wonnen, mocht Jasper de Laat zich op het eindpodium melden, omdat hij als derde is geëindigd in het algemeen klassement. De renner die overkwam van clubteam TWC Tempo moest enkel ervaren profs Carlos Barbero en Rinaldo Nocentini voor zich dulden.

Dit artikel delen:

2 Reacties

maklukzat 26 februari 2017 om 17:38

Prima prestatie van De Laat. Die zal wel snel naar de profs mogen.

argon18 26 februari 2017 om 17:53

Metec ploeg goed bezig en zeker de laat

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair