Molano doet Gaviria vergeten: “Was zeer gemotiveerd”

donderdag 14 februari 2019 om 19:20
Molano doet Gaviria vergeten: “Was zeer gemotiveerd”

foto: Cor Vos

UAE Emirates zat even in zak en as. De WorldTour-ploeg zag kopman Fernando Gaviria namelijk afhaken vanwege ziekte. Zijn land- en ploeggenoot Juan Sébastian Molano bleek in de derde etappe echter een uitstekende vervanger. “Ik ben heel erg blij”, zo liet de ritwinnaar weten in het flashinterview.

Molano mocht gisteren al sprinten om de overwinning, nadat Gaviria aangaf zich niet 100% te voelen. Vandaag nam de 24-jarige renner opnieuw de honneurs waar. “Het is ontzettend jammer dat Fernando moest opgeven”, aldus de sprinter. “Ik wist dat ik de verantwoordelijkheid moest nemen.”

De derde etappe was zeker geen abc’tje voor Molano, aangezien de renners in de finale nog twee lastige klimmetjes moesten overwinnen. Daarnaast vielen meerdere klassementsrenners aan. “De ploeg heeft echter geweldig gewerkt. Ik wist dat Julian (Alaphilippe) een van de snelste renners was.”

“Ik moest deze kans benutten”
“Ik begon mijn sprint op het goede moment, namelijk 200 meter voor de streep. Het is lastig om me dan nog te passeren”, zo schetst Molano. “Ik was vandaag zeer gemotiveerd. De ploeg gaf me vandaag een kans, die ik vervolgens wel moest benutten.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair