Mogelijke slijmbeursontsteking speelt Rick Ottema parten
foto: Metec-TKH
Julian Dubbeld zaterdag 25 mei 2019 om 16:11

Mogelijke slijmbeursontsteking speelt Rick Ottema parten

Rick Ottema moest na een valpartij eind maart teleurgesteld de Tour de Normandie verlaten. Aanvankelijk leek de blessure van Ottema mee te vallen, maar inmiddels is de Groninger al bijna twee maanden uit koers. Mogelijk kampt de Metec-TKH-coureur met een slijmbeursontsteking. “Er is op advies van de teamarts besloten om een maand niet te fietsen. Mogelijk kan ik in augustus nog aan een naseizoen denken”, vertelt de coureur die vorig jaar nog de Topcompetitie op zijn naam schreef.

Vlekkeloos verliep het herstel van Ottema tot nu toe niet. “De eerste diagnose was een slijmbeursontsteking in de linkerknie, maar nadat de kortetermijnpretentie niet aan bleek te slaan, heb ik een MRI-scan aangevraagd om opties uit te sluiten. De MRI-scan gaf geen afwijkingen aan waardoor ik de training weer kon hervatten. Dit was echter de foute diagnose, want nu blijkt het toch mogelijk om een lokale slijmbeursontsteking te gaan”, aldus de balende Ottema. “Feit is dat ik alleen maar achteruit ga in plaats van vooruit.”

Bij Metec-TKH wordt de 26-jarige coureur gemist. “Rick is als koerskapitein erg belangrijk voor de ploeg, dus missen we hem ondanks onze goede resultaten toch”, zegt teammanager Michel Megens.


Dit bericht had je al kunnen lezen in onze rubriek WielerFlits Nationaal, waarin we wekelijks het laatste nieuws uit het continentale peloton bundelen.