Mogelijk uitstel in zaak rond voormalig arts Richard Freeman

woensdag 13 februari 2019 om 10:15
Mogelijk uitstel in zaak rond voormalig arts Richard Freeman

Freeman was werkzaam voor Team Sky. foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Het onderzoek van het medisch tribunaal naar de voormalige Sky-dokter Richard Freeman wordt mogelijk met een jaar uitgesteld, meldt Cyclist.co.uk. Zonder de aanwezigheid van de Brit heeft het tribunaal te veel moeite om binnen 20 dagen tot een conclusie te komen, waardoor de zaak met onbepaalde tijd moet worden uitgesteld.

Het onderzoek zou op 6 februari in Manchester beginnen, maar het begin werd uitgesteld tot 8 februari. Gisteren werd de zaak hervat, achter gesloten deuren. Freeman zelf ontbrak wederom op de zitting, omdat hij kampt met gezondheidsproblemen. Langdurige vertragingen bij medische procedures kunnen alleen plaatsvinden door uitzonderlijke omstandigheden of gezondheidsredenen, wat in deze het geval is.

Het tribunaal heeft slechts twintig dagen de tijd om de beschuldigingen te onderzoeken. BBC Sports meldt dat het onwaarschijnlijk is dat het gezelschap binnen vier weken met een conclusie kan komen, waardoor het uitgesteld moet worden tot een moment dat alle advocaten en leden van het tribunaal opnieuw beschikbaar zijn. Dat zou mogelijk een jaar kunnen duren.

Freeman is bekend van de zaak rond het mysterieuze pakketje dat hij in 2011 aan Sky aanbood. Volgens geruchten zaten daar testosteronpleisters in. Als Freeman schuldig wordt bevonden aan wangedrag als arts, krijgt hij een sanctie. Dit kan variëren van een korte schorsing tot het moeten beëindigen van medische werkzaamheden. Freeman heeft altijd ontkend verboden middelen te hebben gegeven aan topsporters.

Dit artikel delen:

15 Reacties

miguelon 13 februari 2019 om 10:28

Tot de week voor de Tourstart aub, dan hebben we weer ons potje drama. Was alweer een tijdje geleden, zo'n dramatische pre-tour week…

kielabokki 13 februari 2019 om 10:38

Voor diegenen die nog niet cynisch waren.

Bever 13 februari 2019 om 12:14

De verjaringstermijn van 8 jaar verloopt dit jaar waardoor UKAD eventuele bekentenissen van Freeman niet meer kan gebruiken om een zaak tegen Team Sky of Brailsford te beginnen.

Sonsbach Allstars 13 februari 2019 om 20:11

En zo wordt ook dit uitstel een marginal gain voor Sky

Baukema Tomoulin 13 februari 2019 om 12:21

Classic Sky. Niemand is verbaasd neem ik aan. Ben benieuwd wat voor een ziekte hij heeft en wat de oorzaak is?

Jacco van Stierop 13 februari 2019 om 13:09

“depressive illness” als gevolg van een “breakdown” naar aanleiding van de onderzoeken die men tegen hem startte. Kon daarom in december 2016 niet verschijnen voor de parlementaire onderzoekscommissie die moest uitzoeken hoe het zat met die ‘jiffy bag’ (bron: The Guardian).
Schijnbaar dus nog steeds niet hersteld. Was overigens wel in staat een boek te schrijven.

john 13 februari 2019 om 12:23

Denk je nou werkelijk dat een dokter wel geschorst word, de renners van dit clean ploegje worden ook niet geschorst

Hollow Knight 13 februari 2019 om 13:18

Die dokter is totaal niet ziek. Walgelijk, zulke mensen horen thuis in de gevangenis, samen met het hele management van Team Sky (en hun renners).

Romāns Vainšteins 13 februari 2019 om 13:50

Gewoon lachwekkend dit. En dan straks weer allemaal net zo hard huilen en er niks van snappen als met Armstrong destijds, hahaha

Polleke 13 februari 2019 om 14:33

Als het nog niet duidelijk was dat Sky vanalles te verbergen heeft dan nu zeker wel…alle smoezen uit het boek zijn nu al gebruikt om de zo hoog in het vaandel staande ‘transaprantie’ te omzeilen…

thorsen 13 februari 2019 om 18:13

Probeer het op zn minst nog te verbergen. Dit is gewoon beledigend tegen iedereen die de sport een warm hart toe draagt.

Emergo 13 februari 2019 om 19:07

Waarschijnlijk zijn vingers afgelikt nadat hij het pakje heeft afgegeven.

doorak 13 februari 2019 om 20:30

Het spel wordt ook hier met alle beschikbare tactieken gespeeld tot wellicht zolang tot dit is verjaard. Het lijkt erop dat er een reden tot vervolging is. Echter de schijn hebben van is niet hetzelfde als onomstotelijk bewijs. Natuurlijk, ook bij Sky zal er wel eens gefoezeld zijn dat geloof ik best, maar niemand van de volgers weet dit 100% aantoonbaar zeker.

Niets vreemds, gebeurt ook alhier met de MH17 zaak en andere dossiers, in de politiek is het nog rotter dan in de sport.

Overigens wanneer alles en iedereen waarvan het erna leek dat men wel eens “snoepte” vanaf de jaren 70 / 05 dan hadden er nog maar een paar dozijn renners overgebleven, vrijwel geen artsen etc. Er is een waslijst van afgeleiden van geneesmiddelen die wel eens door velen werden toegepast. Velen hadden terecht een attest maar ook heel veel renners hadden totaal onnodig een attest. Dat speelt overigens nog altijd.
Vandaag de dag is er sportgenetica, Orthomoleculaire techniek, Mycologie (paddenstoelen) en nog veel meer waar sommige coaches, trainers, ploegen, artsen gebruik van maken om tot betere prestaties te komen. Vrijwel allemaal met middelen, technieken die niet op de verboden lijst voorkomen e na uitgebreid onderzoek in de toekomst deels wel op die lijst zullen komen zoals dat met meer middelen ging (efedrine)

Overigens is dit een mooi bericht voor lieden met schizofrenie, R Vainstains, die realisten met een Stockholm syndroom belasten is het we een mooi bericht wat hun spookbeeld voedt.

Romāns Vainšteins 13 februari 2019 om 20:33

Poehablabla

Leuk al die sportieve wetenschapsdingetjes zoals hoogbergzitten etc hoor, maar waar het hier meer om gaat is voorbeeld nr zoveel dat ze bij SKY de zaak hebben zitten te beflikkeren en het relaas daarbij. Het erge bij hen is niet het besodemieteren an sich maar de tenenkrommende smoezen waarmee ze weg onder 't tapijt pogen te krioelen.

doorak 15 februari 2019 om 00:07

Zoals elders laat u ook hier blijken geen zicht te hebben op feiten maar meer op aannames, complotten en wensdenken. Met feiten en inhoud kunt u niets zo blijkt.
Geen inhoud in uw reacties behalve ik denk dat, het lijkt er op dat hetgeen geen feiten zijn. Immers waren het feiten dan was er wel actie ondernomen. En zoals vaak, op de velo ook geen inhoud.

Headlines

Materiaalzone

Populair