Moerenhout over WK-kansen Dumoulin: “Het lijkt erg krap te worden”

vrijdag 2 augustus 2019 om 09:16
Moerenhout over WK-kansen Dumoulin: “Het lijkt erg krap te worden”

foto: Cor Vos

Het is maar de vraag of Tom Dumoulin dit jaar nog in actie zal komen, aangezien de Nederlander kampt met een knieblessure. De renner van Team Sunweb hoopt ongetwijfeld nog deel te nemen aan het WK tijdrijden in het Britse Yorkshire. “Het lijkt erg krap te worden”, zo beseft bondscoach Koos Moerenhout in gesprek met De Limburger.

Dumoulin liep de blessure op tijdens de vierde etappe van de Giro d’Italia, waardoor hij moest opgeven in de Italiaanse ronde. De Limburger bleek uiteindelijk ook niet fit genoeg om te starten in de Tour de France. Het is niet duidelijk wanneer Dumoulin weer een rugnummer kan opspelden, maar de tijd begint te dringen.

Zo wordt het WK tijdrijden verreden op woensdag 25 september, terwijl de wegwedstrijd vier dagen later op het programma staat. “Ik heb regelmatig contact met Tom over de voortgang”, aldus Moerenhout. “Hij zal eerst fit moeten worden. Zijn knie moet weer volledig belastbaar zijn.”

Vraagteken 
En dus kan Moerenhout niet zeggen of Dumoulin op tijd fit is. “Hopelijk is hij op tijd hersteld, maar dat is nu voor iedereen een vraagteken”, zo vertelt de keuzeheer, die de wereldkampioen van Bergen de tijd geeft om te herstellen. “Maar het mag duidelijk zijn dat ik niet wacht tot twee weken van het WK.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Wildebert 2 augustus 2019 om 09:20

Geen nieuws dus.

Geit in mijn Kelderman 2 augustus 2019 om 09:21

Een valpartij die z’n hele seizoen lijkt te gaan vergooien. Dat terwijl die na die valpartij nog een keer derde werd in de tijdrit van de Dauphine. Daar lijkt in de medische behandeling toch echt een paar fouten zijn gemaakt.

Fast Freddy 2 augustus 2019 om 09:25

Hij had die tijdrit waarschijnlijk nooit mogen rijden. Misschien is dat wel de reden waarom hij nog loopt te klooien met z’n knie.

Viktrodriguez 2 augustus 2019 om 09:41

Ik vraag me eerlijk gezegd ook wel af wat de rol van Dumoulin zelf is in dit verhaal. Bijvoorbeeld dat niet eerder gevonden ruis met een diepere wond in de knie, voel je dat als patiënt niet? Zeker met lopen en bewegen voel je dat altijd.

Panache 2 augustus 2019 om 09:46

Welkom in de medische wereld waar slechts weinig zaken 100% zeker zijn en er voornamelijk in waarschijnlijkheden wordt gedacht. Als leek kan ik niet zeggen of de diagnose foutief is geweest, of dat de waarschijnlijkheid nét verkeerd is gevallen voor Dumoulin en dat dit gewoon hele botte pech is. Als leek kan ik ook niet zeggen of een mogelijk misser in het UMC is gemaakt, of dat de teamarts (of Dumoulin zelf) de adviezen van het UMC niet serieus heeft genomen. Ik snap dat speculeren en zoeken naar een zondebok wel, maar als je er niets van af weet kan je beter alle opties open houden.

$kedel 2 augustus 2019 om 09:50

En Jumbo die hem voor de volle mep wil gaan laten reintegreren.

josi 2 augustus 2019 om 09:35

Zou zonde zijn als zijn seizoen echt helemaal weg is. WK-goud zou in ieder geval nog een positieve afsluiting zijn, maar een goed herstel staat uiteraard voorop.

Greg4ever 2 augustus 2019 om 09:58

Alles op Matje!

josi 2 augustus 2019 om 10:24

Niet echt de meest voor de hand liggende keus voor het WK tijdrijden.

mwarensman 2 augustus 2019 om 22:12

Matje doet vooral wat hij leuk vind. Tijdrijden en lange klimmen zijn de afgelopen jaren geen zaken waar Matje erg enthousiast over was. Dus ik denk dat hij past voor de uitnodiging van Koos.

Panter 2 augustus 2019 om 12:26

En waarom zou dat niet zo zijn voor matje. Heeft top materiaal qua bike en denk dat hij iedereen erop legt als hij dat in zijn hoofd steekt. De enige die ik ooit nog de dubbel zie pakken van huidige generatie op een wk.

Gebruikersnaam 2 augustus 2019 om 12:40

Ja, de enige van deze generatie die dat kan. Het is niet zo dat de beste eendagsrenner van het moment, Alaphilippe, onlangs een belangrijke tijdrit heeft gewonnen in een grote koers.

Panter 2 augustus 2019 om 21:28

Hoe zeer het ik het alaphilippe ook gun, voor hem zal het heel moeilijk worden om wereldkampioen te worden. Ik zie hem op een wk de sprinters niet vloeren en op een wk voor punchers heeft hij ook laten afweten. (Zie maar Innsbruck) daarbij komt er ook nog eens dat iedereen tegen hem gaat rijden tijdens wk’s. Ofwel moet hij juist dat geluk hebben zoals Van avermaet dat er een deen voluit gaat rijden. Valverde is ook wk geworden op 39ste na zoveel podia.

assen 2 augustus 2019 om 20:57

Tom gaf na die tjdrit al aan dat hij die vooral met 1 been reed (geen geintje).

Hopelijk komt de voorbereiding van het volgend seizoen voor Tom niet in het geding, en komt hij weer op hoog niveau.

Headlines

Materiaalzone

Populair