Mobach en Nieuwenhuis naar opleidingsploeg Giant-Alpecin

Mobach en Nieuwenhuis naar opleidingsploeg Giant-Alpecin

Jarno Mobach - foto: WielerFlits

woensdag 17 augustus 2016 om 13:00

Giant-Alpecin heeft de eerste vijf renners bekendgemaakt die deel uit gaan maken van de opleidingsploeg. Daarbij zitten ook de Nederlanders Jarno Mobach (18), winnaar van de meest recente Parijs-Roubaix voor junioren, en veldrijder Joris Nieuwenhuis (20).

Mobach zette zichzelf begin dit seizoen op de kaart door Parijs-Roubaix op zijn naam te schrijven in zijn leeftijdscategorie. De Zeeuws-Vlaming kent verder een sterk seizoen, met veel toptiennoteringen in juniorenwedstrijden. Nieuwenhuis – Nederlands kampioen veldrijden bij de beloften – ruilt Rabobank, dat stopt na dit jaar, in voor de Duitse opleidingsploeg. Hij zal een veldritprogramma gaan combineren met meerdere wegkoersen.

Daarnaast heeft Giant-Alpecin de Duitsers Max Kanter (19), Florian Stork (19) en Clément Betouigt-Suire (18) uit Frankrijk vastgelegd. Kanter is al stagiair bij de WorldTour-formatie en wordt gezien als klassiekerrenner. Stork tekent voor één jaar en werd dit jaar vijfde op het Duits beloftenkampioenschap tijdrijden. Betouigt-Suire is de vice-juniorenwereldkampioen van Richmond.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Arema Pro Cycling Team 17 augustus 2016 om 19:22

Mooi project!

0
Tinkerbell 17 augustus 2016 om 20:04

Ik blijf het nog altijd vreemd vinden dat ze na 2014 stopten met het opleidingsteam omdat ze liever op andere manieren talent wilden scouten en het nu ineens weer terugnemen. Komt een beetje amateuristisch over op mij.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone