Mobach en Nieuwenhuis naar opleidingsploeg Giant-Alpecin
Jarno Mobach - foto: WielerFlits
woensdag 17 augustus 2016 om 13:00

Mobach en Nieuwenhuis naar opleidingsploeg Giant-Alpecin

Giant-Alpecin heeft de eerste vijf renners bekendgemaakt die deel uit gaan maken van de opleidingsploeg. Daarbij zitten ook de Nederlanders Jarno Mobach (18), winnaar van de meest recente Parijs-Roubaix voor junioren, en veldrijder Joris Nieuwenhuis (20).

Mobach zette zichzelf begin dit seizoen op de kaart door Parijs-Roubaix op zijn naam te schrijven in zijn leeftijdscategorie. De Zeeuws-Vlaming kent verder een sterk seizoen, met veel toptiennoteringen in juniorenwedstrijden. Nieuwenhuis – Nederlands kampioen veldrijden bij de beloften – ruilt Rabobank, dat stopt na dit jaar, in voor de Duitse opleidingsploeg. Hij zal een veldritprogramma gaan combineren met meerdere wegkoersen.

Daarnaast heeft Giant-Alpecin de Duitsers Max Kanter (19), Florian Stork (19) en Clément Betouigt-Suire (18) uit Frankrijk vastgelegd. Kanter is al stagiair bij de WorldTour-formatie en wordt gezien als klassiekerrenner. Stork tekent voor één jaar en werd dit jaar vijfde op het Duits beloftenkampioenschap tijdrijden. Betouigt-Suire is de vice-juniorenwereldkampioen van Richmond.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2016 19:22
Mooi project!
17 augustus 2016 20:04
Ik blijf het nog altijd vreemd vinden dat ze na 2014 stopten met het opleidingsteam omdat ze liever op andere manieren talent wilden scouten en het nu ineens weer terugnemen. Komt een beetje amateuristisch over op mij.

Reacties zijn gesloten.