Mitchelton-Scott ook in Hammer Chase Stavanger onverslaanbaar

Mitchelton-Scott ook in Hammer Chase Stavanger onverslaanbaar

foto: Sirotti (archief)

zondag 27 mei 2018 om 17:03

Mitchelton-Scott heeft na de Hammer Climb en de Hammer Sprint ook de Hammer Chase in het Noorse Stavanger gewonnen. De Australische ploeg begon als eerste aan de ploegenachtervolging en liep constant uit op dichtste concurrent Sunweb. Die ploeg wist in de strijd om de de tweede plaats nipt BMC voor te blijven.

Mitchelton-Scott begon de achtervolging van de zeven finalisten met een voorsprong van dertig seconden op Sunweb. Sky volgde op 58 seconden. De rest begon met meer dan een minuut achterstand. De Australische formatie was outstanding en liep als maar uit op de concurrentie. 

De leukste strijd leek nog die tussen Sunweb en Sky te gaan worden, maar na een val bij de Britten waren zij uitgeschakeld voor een goede eindnotering. De Sunweb-renners werden op meer dan twee minuten achterstand gereden en moesten nog hun best doen om BMC voor te blijven. In de laatste twee kilometer kon BMC Sunweb zien, maar inhalen lukte niet meer.

De loser-finale voor de achtste plek in het klassement ging naar Trek-Segafredo, dat bijna een minuut goedmaakte op UAE Emirates en onderweg ook Lotto Soudal passeerde.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Baik-Baik 27 mei 2018 om 17:33

Vandaag was leuker om te kijken dan verwacht. Erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. De deelnemende renners lijken het in ieder geval een mooi concept te vinden (of moeten ze dat zeggen)?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone