Mitchelton-Scott denkt aan jeugdige ploeg voor Vuelta 2020

donderdag 19 december 2019 om 14:44
Mitchelton-Scott denkt aan jeugdige ploeg voor Vuelta 2020

Lucas Hamilton - foto: Cor Vos (archief)

Afgelopen dinsdag werd het complete parcours van de Vuelta a España 2020 gepresenteerd. Het is nog even wachten op de deelnemerslijst, maar Mitchelton-Scott zal wellicht met een relatief onervaren selectie aan de start staan. “De kans is aanwezig dat onze absolute kopmannen niet zullen deelnemen”, zo vertelt ploegleider Matthew White aan Cyclingnews.

White doelt natuurlijk op de gebroeders Adam en Simon Yates en Esteban Chaves, die al enkele jaren worden uitgespeeld in de drie grote rondes. Zo staat Simon al op de erelijst van de Ronde van Spanje, terwijl Chaves weet hoe het is om als derde te finishen in de laatste grote ronde van het seizoen.

“Maar we hebben volgend jaar wellicht een andere leider in de Vuelta, als we nu kijken naar de planning. We spelen misschien wel een vierde of vijfde troef uit. Het kan allemaal”, zo doelt White op de beloftevolle klimmers Jack Haig en Lucas Hamilton. Beide renners hebben al ervaring als meesterknecht, maar wachten nog op hun eerste kans als kopman.

‘Beslissing op de Angliru’
Mitchelton-Scott zal binnenkort een beslissing nemen wat betreft de hiërarchie in de Giro, Tour en Vuelta. Die laatste ronde begint volgend jaar met een driedaagse passage door Nederland en eindigt met de traditionele sprintetappe naar Madrid. Onderweg krijgen de renners enkele iconische beklimmingen voorgeschoteld.

“Het is een vreemde Vuelta, aangezien er in de derde week een tijdrit en één bergetappe op het programma staan. Ik heb al een tijdje niet zo’n makkelijke slotweek gezien. Het belooft verder wel een lastige ronde te worden. De Vuelta zal worden beslist op de flanken van de Angliru. Ik ben wel een fan van het parcours, gezien de vele korte etappes.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Baukema Tomoulin 19 december 2019 om 15:32

Chaves moet voorlopig geen kopman in een grote ronde meer zijn. Simon en Adam Yates zou ik beide in het ardennentrio uitspelen, daarna tour, San Sebastian en Lombardije. Kunnen Haig en Hamilton de Giro en Vuelta verdelen.

Panache 19 december 2019 om 15:54

Kruijswijk aangekondigd en alle andere ploegen zijn bang.

Titaantje 19 december 2019 om 16:47

Hoop dat Simon in zijn Giro 2018 vorm aan de start van de Tour komt.

SnellePelle 19 december 2019 om 18:03

Logische reactie in verband de aanstaande olympische spelen waar veel klimmers kans hebben. Vele ploegen gaan volgen.

Winner Vuelta 2020> best of rider na afwezige toppers.

Welke melkmuilen gaat Jumbo en Sunweb opstellen?

Kannibaal van Schepdaal 19 december 2019 om 21:27

Jumbo Kruijswijk en Sunweb Kelderman. Tot zover uw punt.

SnellePelle 19 december 2019 om 23:33

Kopmannen, waarschijnlijk ondersteund met jonge renners.

Jonathan 19 december 2019 om 18:26

Ik zou het tof vinden als Annemieke van Vleuten eens 3 weken koers voor de kiezen krijgt. En dan checken waar ze eindigt tussen de mannen.

Kevin Lowagie 20 december 2019 om 09:01

Lijkt me een sterk plan. Haig en Hamilton deden het immers al uitstekend dit seizoen. Het zou me niet verbazen mocht een van beide doorbreken en een top tien in het AK halen. Veel toppers zullen al vermoeid zijn door de Giro, Tour en OS en bij sommige zal de focus liggen op het WK. Ideale gelegenheid voor jonge talenten kansen te geven in de Vuelta.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair