Mitchell Docker verlaat Benelux Tour met gebroken elleboog

vrijdag 3 september 2021 om 10:50
Mitchell Docker verlaat Benelux Tour met gebroken elleboog

foto: Cor Vos

Neemt Mitchell Docker afscheid met een blessure? De 34-jarige Australiër, die na dit seizoen een punt zet achter zijn wielercarrière, heeft bij een valpartij in de Benelux Tour namelijk zijn elleboog gebroken. Dat laat de organisatie van de Benelux Tour weten vlak voor de start van rit vijf.

Docker hoopte in Parijs-Roubaix (3 oktober) zijn carrière af te sluiten, maar nu is het de vraag of hij wel op tijd weer fit is voor de Helleklassieker. “Wat een zegen is het dat Parijs-Roubaix in oktober verreden wordt. Dat is de perfecte wedstrijd om mijn professionele carrière te beëindigen”, liet hij in mei nog weten.

Docker, die bekend staat om het zogenoemde matje in zijn nek, werd in 2009 prof bij Skil-Shimano. Bij de voorloper van het huidige Team DSM, toen nog uitkomend onder de Nederlandse vlag, koerste hij drie seizoenen. Daarna verkaste hij naar Orica GreenEDGE, waar hij van 2012 tot en met 2017 verbleef. Sinds 2018 rijdt hij voor EF Education First.

Op de erelijst van Docker staan twee profwedstrijden, beiden behaald in 2010. Hij won dat seizoen een etappe in de Delta Tour Zeeland en een rit in de Route du Sud. De Tour de France reed de trouwe helper nog nooit. Wel startte hij twee keer in de Giro en zeven keer in de Vuelta.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Secondant 3 september 2021 om 10:58

Wel een hoop zware valpartijen deze Eneco-Tour zeg. Kelderman, Fuglsang en Docker alle drie naar huis met botbreuken. Een slechte score na 3 dagen koersen in het peloton.

harryjohan71 3 september 2021 om 11:26

Het is in iedergeval geen veilig rondje, maar Bretagne heeft ook zo zijn slachtoffers

Dikke vrouw 3 september 2021 om 12:10

Sneu, aan zn laatste maanden bezig dacht ik

Headlines

Materiaalzone

Populair