Mirco Maestri slaat dubbelslag in Tour of China I

zondag 8 september 2019 om 09:18
Mirco Maestri slaat dubbelslag in Tour of China I

foto: Cor Vos

Mirco Maestri heeft de macht gegrepen in de Tour of China I. De Italiaan van Bardiani-CSF won in Chengde Yongqian namelijk de korte individuele tijdrit. De 27-jarige Maestri verwees Hayden Mccormick en Artem Ovechkin naar de meest ondankbare ereplaatsen.

Voor Maestri is het de grootste overwinning uit zijn carrière. De rasaanvaller was vorig jaar nog de beste in de International Tour of Rhodes (2.2), een meerdaagse wielerwedstrijd op het Griekse eiland Rodos. Maestri bleek in China zeven seconden sneller dan de Nieuw-Zeelander Mccormick, terwijl de Rus Ovechkin negen tellen moest prijsgeven.

Roy Eefting wist de schade te beperken, waardoor hij nog altijd vierde staat in het klassement. Leider Maestri is nog allerminst zeker van de eindzege, aangezien de verschillen speelbaar zijn. De Tour of China I – vorig jaar gewonnen door de Colombiaan Juan Sebastián Molano – duurt nog tot en met zaterdag.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 8 september 2019 om 12:08

Derde seizoenszege van Bardiani en de tweede in China.

0
de nieuweMerckx 8 september 2019 om 12:12

Leuk dat Maestri eens wint. Jammer dat hij nog altijd bij die troosteloze ploeg rijdt. Zou volgens mij een prima knecht kunnen zijn bij een grotere ploeg.

0
Verweggistan 8 september 2019 om 12:24

Ze hebben voor volgend jaar al wat leuke aankopen gedaan. Maar dit seizoen is erg slecht voor Bardiani.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone