Minnaard: “Jammer dat ik met een regenjack aan moest rijden”

Minnaard: “Jammer dat ik met een regenjack aan moest rijden”

Foto: Sirotti (archief)

zaterdag 6 mei 2017 om 20:10

Marco Minnaard heeft vanmiddag standgehouden in de slotetappe van Rhône-Alpes Isère Tour. De Zeeuw had een voorgift van twee seconden op landgenoot Pascal Eenkhoorn te verdedigen. “Het was spannend tot de laatste meter”, reageert Minnaard tegenover WielerFlits.

Regenjack
Minnaard, die in de openingsetappe alleen Jérémy Cornu van Direct Energie moest laten voorgaan, profiteerde in de zware derde etappe richting Saint-Maurice l’Exil van een offday van de Fransman. Met nog één rit voor de boeg kreeg de renner van Wanty-Groupe Gobert onverwachts de leiderstrui om zijn schouders. “Helaas was het slecht weer vandaag, dus moest ik de hele dag met een regenjack aan rijden. Ik heb de trui op die manier niet ten volle kunnen tonen, maar het was wel een speciale dag.”

“Vandaag was het ook nog een spannende dag, omdat de verschillen in het klassement nog zo klein waren. De eerste tien in het klassement stonden nog op een vrij korte achterstand, dus op zich was alles nog goed te maken in de bonisprints en de bonificaties aan de aankomst. Ik zat constant met een bang gevoel, omdat die twee seconden ook zomaar te verliezen zijn door een breukje in het peloton of een late uitval van een concurrent. Je weet het nooit. Het was eigenlijk spannend tot de laatste meter.”

Feest op de TGV
Deze wedstrijd stond oorspronkelijk niet op de planning van de dolgelukkige Minnaard. “Ik zou er in eerste instantie inderdaad niet rijden. Maar de afgelopen weken hebben we besloten om deze koers er toch bij te nemen, omdat ik vorig jaar al een keer tweede in een etappe was geworden. In de Ronde van Romandië had ik weer het goede gevoel te pakken, nadat de Ardennenweek was tegengevallen door een val in de Amstel Gold Race. Ik was dus nog extra gemotiveerd om er een leuke week van te maken.”

Veel tijd om stil te staan bij de grootste overwinning in zijn carrière heeft Minnaard niet gekregen. De 28-jarige aanvaller moest vrij snel na de aankomst vertrekken richting het thuisfront. “Vermoedelijk kom ik rond twaalf uur à halféén thuis aan. Dan valt er niet veel meer te feesten, natuurlijk. Maar we maken het met de ploegmaats wel gezellig op de TGV. Ik wil graag van het moment genieten en dan zien we wel. In principe neem ik nu wat gas terug, om dan eind mei terug te keren in de Tour du Jura.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

koos1 6 mei 2017 om 20:24

Geen grote maar wel een mooie overwinning. Zou mooi zijn als hij met Wanty naar de Tour mag.

Verweggistan 6 mei 2017 om 22:10

Mooie zege en leuk van WF om hem er even over te bellen.

Scott Sunderland 7 mei 2017 om 09:03

Leuk hoor ! Prachtige overwinning voor een renner van zijn niveau. Deze jongen gaat nooit een hele grote wedstrijd winnen vermoedelijk. Daarom​ is dit ook een leuke ploeg voor hem waar hij voor eigen kansen mag gaan zo nu en dan in wat kleinere maar leuke wedstrijden. Zet hem bij TLJ of een andere grote ploeg en hij mag alleen knechten, je hoort niets meer van hem en na twee seizoenen is het voorbij.

wielrenner 7 mei 2017 om 13:07

@sunderland
Is dat een sneer naar de WT ploegen?

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone