Milan Vader achtste in lastige etappe Tour Down Under: “Dit geeft vertrouwen”

vrijdag 20 januari 2023 om 08:57
Milan Vader achtste in lastige etappe Tour Down Under: “Dit geeft vertrouwen”

Rohan Dennis en Milan Vader - foto: Cor Vos

Tijdens de derde etappe van de Tour Down Under reed Milan Vader in dienst van klassementsleider Rohan Dennis, maar de Nederlander kwam uiteindelijk als eerste renner van Jumbo-Visma over de finish. De Australiër had pech en moest vervolgens lossen op de slotklim, waarna Vader zijn kans greep. Hij sprintte naar een achtste plek in de rituitslag.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Vader had Dennis net op tijd teruggebracht naar de staart het peloton, toen de leider aangaf dat hij voor zijn eigen kansen mocht gaan op Corkscrew Road. “Dat was even een lastig moment”, reageert Vader op de ploegsite. “De situatie in de race was op dat moment onoverzichtelijk. Rohan zat in mijn wiel en we zaten op een klein gaatje van de voorste renners. Ik probeerde dat op een mooi tempo dicht te rijden, maar Rohan gaf aan dat het lampje echt uit was bij hem.”

Lees ook:
Rohan Dennis verliest leiding in Tour Down Under: “Ik had niets meer over”

Ploegleider Addy Engels gaf aan dat Vader voor eigen kansen mocht gaan. “Op eigen tempo was ik in staat om een hoop renners in te halen. Eenmaal aangesloten bij de omvangrijke groep besloot ik in de finishstraat mee te sprinten voor de ereplaatsen”, legt hij uit. Het resulteerde in een achtste plaats in Campbelltown, in de eerste groep achter de drie koplopers Pello Bilbao, Simon Yates en Jay Vine.

‘Ik leer iedere dag en maak progressie’
Dat Rohan Dennis geen leider meer is, vindt Vader jammer, maar van zijn eigen prestatie wordt hij blij. “Ik wil genieten van ieder moment en ik leer iedere dag weer een beetje bij en maak progressie. Dat is erg fijn om te ondervinden en geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen”, kijkt de 26-jarige Zeeuw vooruit.

Ook Addy Engels zag een sterke Vader. “Rohan gaf aan dat Milan voor zijn eigen kans kon rijden. Dat heeft hij snel opgepakt. De achtste plaats is een mooi resultaat voor hem. Het toont aan dat het met de kwaliteiten van Milan wel snor zit”, aldus de ploegleider van Jumbo-Visma.

Lees ook:
Bilbao wint pittige heuvelrit in Tour Down Under, Dennis verliest leiderstrui

Dit artikel delen:

7 Reacties

Loek de Rooij 20 januari 2023 om 09:15

Klinkt alsof er nog meer in gezeten had. Eerst Dennis terugrijden en dan nog in de achtervolgende groep kunnen handhaven. Ben benieuwd naar zijn seizoen.

2
Wheely 20 januari 2023 om 09:28

Voor Vader is dit echt een topresultaat, rekening houdend met waar hij vandaan komt; zijn blessure en zijn geringe ervaring in de WT.

1
Barry Batsbak 20 januari 2023 om 10:01

Fijn dat deze gozer er weer helemaal staat na zijn doodsmak.

1
mokum the best 20 januari 2023 om 12:58

Idd mooi resultaat we gunnen het hem ook. Zo vader zo zoon.

0
Albeijing Feeniks 20 januari 2023 om 09:22

Die komt er wel!

0
josi 20 januari 2023 om 11:12

Mooi dat hij nu al dit niveau haalt na zo’n zware blessure en met weinig ervaring op de weg. Ben erg benieuwd hoe ver hij kan komen.

0
bunchsprinter 20 januari 2023 om 23:36

Ik voel een 2e Sepp Kussje aankomen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone