Milaan-Turijn kiest voor vlakke finale: “Met het oog op Milaan-San Remo”

dinsdag 7 juli 2020 om 18:21
Milaan-Turijn kiest voor vlakke finale: “Met het oog op Milaan-San Remo”

Dit beeld zullen we waarschijnlijk niet zien - foto: Cor Vos (archief)

Milaan-Turijn eindigt dit jaar niet met de beklimming van de Superga, zo heeft RCS Sport laten weten. De finish ligt na een vlakke wedstrijd tien kilometer buiten Turijn. Milaan-Turijn moet nu dienen als dé ideale voorbereidingswedstrijd op Milaan-San Remo.

De stokoude wielerwedstrijd, de eerste editie werd al in 1876 verreden, finisht dit jaar in de buitenwijk Stupinigi, bij het jachtslot Palazzina di Caccia. Door de finale af te stemmen op de sprinters vormt Milaan-Turijn (5 augustus) een belangrijke voorbereiding op Milaan-San Remo, de klassieker die drie dagen later op het programma staat.

De renners vertrekken vanuit het kleine plaatsje Mesero, ten oosten van Milaan. “We gaan weer terug naar de basis, aangezien Milaan-Turijn vroeger altijd enkele dagen voor Milaan-San Remo werd georganiseerd”, zo valt er te lezen in een persbericht van RCS Sport. “Het zal nu waarschijnlijk een wedstrijd worden voor de sprinters.”

“Milaan-Turijn is nu een echte test in aanloop naar Milaan-San Remo.” Twee jaar geleden kwam Gran Piemonte nog aan in Stupinigi. In een verregende editie zette Sonny Colbrelli de semiklassieker achter zijn naam. De Italiaan rekende in de sprint af met Florian Sénéchal en Davide Ballerini.

Michael Woods won vorig jaar de honderdste editie van Milaan-Turijn. Op de steile slotklim naar de basiliek van Superga reed de Canadees op indrukwekkende wijze uit de groep der favorieten. Alejandro Valverde werd tweede, Adam Yates derde. Mathieu van der Poel doet dit jaar mee aan Milaan-Turijn.

Parcours Milaan-Turijn 2020

Dit artikel delen:

3 Reacties

hartstikkebedankt 7 juli 2020 om 18:52

Niet eens een mooie heuvel er in maar gewoon biljartvlak haha, komt wel tegemoet aan alle sprinters die hier al op de startlijst staan zoals Ewan, Sagan en Demare, maar toch een wat vreemd parcours voor deze semiklassieker. De winnende sprinter zal hopelijk een vreemde eend in de bijt blijken tussen alle klimmers die deze koers gewonnen hebben.

Romāns Vainšteins 7 juli 2020 om 20:37

Het mag wel iets selectiever maar uiteindelijk zou ik een hervorming van deze koers naar de woensdag voor MSR als eveneens ‘hangende’ wedstrijd waar het zo van sterke spurters naar de echte klassiekerkanonnen kan hellen wel toejuichen. Dat Superga vind ik eigenlijk niet zo super en een beetje fantasieloos. Neem als voorbereiding op Lombardije dan een grillige heuvelkoers zoals ze dit jaar met Gran Piemonte gaan proberen.

Al met al goed creatief omdenken vanuit de RCS, zo op het concept.

ChefSpijker 7 juli 2020 om 21:15

Woensdag voor MSR is doorgaans een dag na de Tirreno. De vraag welke sprinters/favorieten voor MSR daar dan nog zin in hebben. Wellicht een paar uit Parijs-Nice dan. Gasten die nog een voorbereidingskoersje willen meepakken zakken vaak af naar Nokere. En dat zijn er niet veel.

Headlines

Materiaalzone

Populair