Milaan-Turijn finisht dit jaar weer op de beklimming naar Superga

vrijdag 3 september 2021 om 13:19
Milaan-Turijn finisht dit jaar weer op de beklimming naar Superga

Michael Woods won in 2019 nog op de Superga-klim - foto: Cor Vos

Milaan-Turijn is dit jaar weer een koers voor de klimmers. Vorig jaar koos organisator RCS Sport nog voor een sprintersvriendelijke route, aangezien Milaan-Turijn toen enkele dagen voor Milaan-San Remo werd verreden.

Door de finale af te stemmen op de sprinters vormde de stokoude wedstrijd een belangrijke voorbereiding op Milaan-San Remo, de klassieker die drie dagen later werd verreden, zo was de gedachte in 2020. Nu is Milaan-Turijn (6 oktober) gewoon weer een belangrijke ‘voorbereidingswedstrijd’ richting de Ronde van Lombardije en dus kiest men voor een finish op de beklimming naar Superga.

De scherprechter van de komende Milaan-Turijn is 4,9 kilometer lang aan maar liefst 9,1 procent, met pieken tot 14 procent, voerend naar de Basilica de Superga. Met Alberto Contador, Miguel Ángel López, Rigoberto Urán, Thibaut Pinot en Michael Woods zagen we heel wat mooie namen zegevieren op de klim naar Superga. Vorig jaar ging de zege, na een relatief vlakke koers, naar Arnaud Démare.

Parcours Gran Piemonte
Een dag na Milaan-Turijn staat met Gran Piemonte een andere bekende Italiaanse najaarsklassieker op het programma. In 2019 en 2020 kregen de renners er een lastig parcours voor de wielen geschoven, maar dit jaar kiest RCS Sport voor een wat vlakkere route tussen Rocca Canavese en Borgosesia, op maat van de sprinters. Eerder deze week werden al de wildcards uitgedeeld voor onder meer Milaan-Turijn en Gran Piemonte.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 3 september 2021 om 14:44

Ontzettend jammer. Veel liever een suspense koers tussen spurt-kleinegroep of een sterke solist dan een wachtwachtpoefklassieker

Lendilonus 3 september 2021 om 17:37

Totaal mee oneens, dit is juist een van de weinige eendaagse wedstrijden voor klimmers. Dit is dan ook geen muurtje waar ze op knallen maar een serieuze klim waar ik de kleppers meer dan eens mooi koers heb zien maken. Dit valt niet te vergelijken met een Waalse Pijl waar ze een soort sprint naar de voet dan en dan 2 minuten alles geven

Headlines

Populair

Materiaalzone