Milaan-San Remo: Groupama met oud-winnaar Démare, alle ballen op Bennett bij BORA

donderdag 16 maart 2023 om 17:45
Milaan-San Remo: Groupama met oud-winnaar Démare, alle ballen op Bennett bij BORA

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe moet het in Milaan-San Remo stellen zonder Maximillian Schachmann en Bob Jungels. De Duitser en de Luxemburger zaten in de oorspronkelijke selectie van de WorldTour-formatie, maar kunnen vanwege ziekte niet deelnemen. Sprinter Sam Bennett is wel van de partij. Hij krijgt onder meer vaste lead-out Danny van Poppel mee in steun.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Bennett begon 2023 uitstekend: hij won bij zijn seizoensdebuut in de Vuelta a San Juan meteen de eerste etappe. Sindsdien mocht hij echter niet meer juichen. De Ier behaalde nog wel de nodige ereplaatsen, maar winnen zat er niet meer. Zo werd hij in de openingsrit van Parijs-Nice geklopt door Tim Merlier. BORA-hansgrohe stelt in Milaan-San Remo (naast het duo Bennett-Van Poppel) ook nog Cesare Benedetti, Nico Denz, Ryan Mullen, Marco Haller en Nils Politt op.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-San Remo 2023 – Zware finale of voor de sprinters?

Groupama-FDJ zet ook in op een sprinter: Arnaud Démare. De Fransman schreef Milaan-San Remo al eens op zijn naam, in 2016, maar dit jaar wil het nog niet echt vlotten. Door een coronabesmetting moest hij zijn seizoensdebuut uitstellen tot de UAE Tour, waar hij er nog niet aan te pas kwam. In Parijs-Nice wist hij ook nog geen potten te breken, al liet hij zich hier wel zien in dienst van klassementskopman David Gaudu.

In Milaan-San Remo beschikt Groupama-FDJ ook over Rudy Molard, Jake Stewart, Kevin Geniets, Miles Scotson, Ignatas Konovalovas en puncheur Quentin Pacher.

Lees ook:
Deelnemers Milaan-San Remo 2023
Dit artikel delen:

5 Reacties

KV 16 maart 2023 om 17:49

“Alle ballen op Bennett”. Die zal gewoon al lossen op de Cipressa…

1
Pizzi 16 maart 2023 om 19:48

Ik zie ‘m nog zo episch harken, een paar jaar terug. Was dat op de Cipressa?

0
zotvankoers 16 maart 2023 om 17:58

Geniets zou ook wel eens top-10 kunnen rijden

0
Geit in mijn Kelderman 16 maart 2023 om 18:05

Astana met Cavendish, Bora met Bennett, ik geloof er niet zo in met MSR. Als UAE vol gas geeft op de Cipressa zijn die pleiten.

0
Dikke Kater 16 maart 2023 om 21:41

Ik had Gaudu meegenomen als waakhond. Hij is de enige die op de bergjes enigszins in de buurt kan blijven van Pogacar. Niet overnemen en Demare laten sprinten. Al biedt dat natuurlijk ook geen zekerheid. Zo goed is Demare niet (meer).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone