Milaan-San Remo: Alpecin-Deceuninck presenteert ploeg rond Van der Poel en Philipsen

donderdag 16 maart 2023 om 11:56
Milaan-San Remo: Alpecin-Deceuninck presenteert ploeg rond Van der Poel en Philipsen

Philipsen en Van der Poel zijn de kopmannen - foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen kennen hun ploeggenoten voor Milaan-San Remo. Alpecin-Deceuninck heeft namelijk zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor de Italiaanse klassieker, die aankomende zaterdag zal worden verreden.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Met Quinten Hermans, Søren Kragh Andersen, Gianni Vermeersch, Kristian Sbaragli en Silvan Dillier in steun, kunnen Van der Poel en Philipsen met vertrouwen uitkijken naar ‘La Primavera’. Hermans, Vermeersch en Kragh Andersen kunnen eventueel ook als schaduwkopmannen worden uitgespeeld.

Met name Kragh Andersen liet in het verleden al zien dat hij kan schitteren in Milaan-San Remo. Vorig jaar was de Deen nog een van de sterkste renners op de Poggio en kwam hij als zevende binnen. In 2021 was hij misschien nog wel dichter bij de overwinning, maar moest hij na een razendspannende finale genoegen nemen met een negende stek.

Toch zijn de meeste ogen zaterdag gericht op Philipsen en Van der Poel. Die laatste was vorig jaar derde in Milaan-San Remo, maar zit met twijfels na een lastige Tirreno-Adriatico. Philipsen zal dan weer met het nodige vertrouwen aan de start verschijnen, aangezien hij in de Tirreno naar twee ritzeges wist te sprinten, overigens na uitstekend werk van ‘sprintaantrekker’ Van der Poel.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-San Remo 2023 – Zware finale of voor de sprinters?
Lees ook:
Deelnemers Milaan-San Remo 2023

voor

Dit artikel delen:

10 Reacties

Niels22 16 maart 2023 om 12:25

Gaan ze maar met zes?

0
Romāns Vainšteins 16 maart 2023 om 12:17

Eigenlijk een meer dan uitstekend team voor deze koers. Benieuwd.

Kunnen zowel winnen als zich volledig voor lul zetten qua tactiek. Wakkere renners en ploegleiders zeer gewenst.

-1
KopOverKop 16 maart 2023 om 16:51

Ofwel ze winnen of falen.
Bijzondere glazen bol heeft die Vainstains.

0
Yeez 16 maart 2023 om 12:08

Met dit team moet alpecin de koers mee dragen. Ze stoppen zich al vaak genoeg weg. Laat ze eerst een beginnen met een mannetje bij te steken voor de vroege vlucht te controleren

-5
Shinzawai 16 maart 2023 om 12:15

Waarom zouden ze dat willen? Het is niet aan Alpecin om de koers hard te maken. Integendeel, hoe gezapiger hoe beter voor deze ploeg, zodat Philipsen zijn benen kan sparen en Van der Poel in de finale zijn explosiviteit kan uitspelen.

4
Frans Casagrande 16 maart 2023 om 12:17

Bepaal jij niet

1
Yeez 16 maart 2023 om 12:21

Klopt, maar ik heb het niet eens over de koers hardmaken. Met dit team. Heb je 2/3 sterke mannen die mee kunnen doen en in iedergeval 1 favoriet. Alpecin stopte zich vaak weg onder het mom van “wij zijn een pct” ploeg, tot ergenis van andere ploegen. Laat ze maar een keer verantwoordelijkheid pakken en een mannetje bijsteken in het begin

-2
SonnySide 16 maart 2023 om 12:53

Waarom zou je de koers meedragen als je weet dat UAE de Cipressa en de Poggio gaan slopen. Het enige wat ze moeten doen is Matje en SKA goed afzetten.

0
VerstandOpNul 16 maart 2023 om 14:33

Hoor ik hier Richard Plugge spreken?

1
KopOverKop 16 maart 2023 om 16:50

Koers dragen en op einde als ploeg tekortkomen, heel slim.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone