Mikkel Honoré loopt hersenschudding op bij ‘hogesnelheidsval’ met Tadej Pogacar

dinsdag 25 april 2023 om 09:44
Mikkel Honoré loopt hersenschudding op bij ‘hogesnelheidsval’ met Tadej Pogacar

foto: Cor Vos

Mikkel Honoré heeft een hersenschudding overgehouden aan zijn val in Luik-Bastenaken-Luik. De Deen ging op goed 170 kilometer van de meet onderuit en nam topfavoriet Tadej Pogacar mee in zijn val. “Ik ben oké”, schreef Honoré maandag op sociale media.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Honoré kwam ten val in een afdaling waar markeringen waren aangebracht om putten aan te duiden. Volgens Axel Merckx, verslaggever op de motor, kreeg de renner van EF Education-EasyPost in een afdaling twee lekke banden. Pogacar zat achter hem en viel over hem heen.

“Bedankt voor alle berichtjes en steunbetuigingen na mijn val in Luik”, begint het bericht van Honoré. “Ik heb met Tadej Pogacar gesproken en hem ook een spoedig herstel gewenst. Dit is wielrennen. Ik ben oké. Ik heb een hersenschudding en wat schaafwonden, maar ik ben heel blij dat er niets ergers gebeurd is. Het was namelijk echt een hogesnelheidsval. Ik neem nu wat tijd om te rusten en herstellen, en zal weer beginnen met trainen als ik volledig hersteld ben.”

Pogacar liet maandag ook van zich horen op sociale media. “Tsja, shit happens. Ik heb geluk dat ik alleen mijn pols heb gebroken, gezien de bizarre valpartij. Ik wens Mikkel Honoré de best mogelijke revalidatie. Hij ging namelijk nog harder onderuit.”

Lees ook:
Pogacar feliciteert Evenepoel met zege in Luik: “Ons gevecht moet nog even wachten”
Dit artikel delen:

4 Reacties

Peetvader 25 april 2023 om 10:52

Dat respect tussen Pogacar en Honoré, mooi!

Je merkt toch echt dat Pogacar een geliefd renner in het peloton is.

3
Baukema Tomoulin 25 april 2023 om 11:46

Ligt het aan mij of zijn er dit jaar relatief veel hersenschuddingen bij de valpartijen?
Werd dit voorheen niet opgemerkt of gecommuniceerd ofzo?

0
Viktrodriguez 25 april 2023 om 15:49

Ik denk eerder een gevalletje meer aandacht voor.

0
Dikke Vrouw 25 april 2023 om 10:29

Mikkel is een bikkel !!

-2

Headlines

Populair

Materiaalzone