Mikkel Bjerg: “Hele seizoen stond in het teken van deze tijdrit”

Mikkel Bjerg: “Hele seizoen stond in het teken van deze tijdrit”

foto: Sirotti (archief)

maandag 24 september 2018 om 17:38

De voorbereidingen van Mikkel Bjerg hebben zijn vruchten afgeworpen. De ijzersterke Deen wist in Innsbruck zijn wereldtitel tijdrijden bij de beloften te heroveren. “Het is ongelooflijk. Mijn hele seizoen stond in het teken van de voorbereiding op deze wedstrijd”, vertelt hij in het flashinterview.

“De laatste weken heb ik mij er echt op toegelegd”, legt hij uit. “Ik ben twee dagen geleden hierheen gevlogen en heb het parcours elke dag verkend. Het kroop helemaal in mijn huid. Ik ben heel blij dat het gelukt is. Mijn gevoel was exceptioneel, ik ben heel blij dat ik mijn titel heb heroverd.”

Bjerg wordt voorlopig nog geen WorldTour-prof. Hij staat onder contract bij het Hagens Berman Axeon van Axel Merckx, een ProContinentale ploeg. “Axel is een grote inspiratie geweest voor mij. Ik heb in de Baby Giro met hem gewerkt. Hij vertelde dat ik het rustig aan moest doen en dat de ontwikkeling vanzelf kwam”, aldus Bjerg, die eerder dit jaar de Dorpenomloop Rucphen won. “Mijn volgende doel is om mijn kwaliteiten in de wegkoersen te verbeteren. Hopelijk kan ik wat grote overwinningen pakken volgend jaar.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair