Mikel Landa tankt vertrouwen: “Het gevoel was meer dan goed”

woensdag 12 mei 2021 om 10:26
Mikel Landa tankt vertrouwen: “Het gevoel was meer dan goed”

foto: Cor Vos

Mikel Landa trok in de finale van de zware Giro-rit naar Sestola in het offensief. De kopman van Bahrain Victorious werd een van de winnaars van de vierde etappe. Hij pakte namelijk tijd op een hoop concurrenten.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Op de slotklim was Landa een van de renners die kon aanvallen. Hij zou uiteindelijk als veertiende over de meet komen in een groepje met de eerste klassementsrenners. Samen met Egan Bernal, Giulio Ciccone, Aleksandr Vlasov en Hugh Carthy pakte de Baskische klimmer wat tijd op zijn opponenten.

“Het ging de hele dag op en af. Het slechte weer maakte de etappe ook erg zwaar. Het regende de hele dag en het was heel koud”, blikt Landa op de site van zijn werkgever terug op de vierde etappe. “Toen ik naar mijn rivalen keek, zag ik dat sommigen in de problemen zaten, dus probeerde ik het. Na de etappe kan ik lachen, maar dat kon ik de laatste twintig kilometer niet.”

Bernal
In het tussenklassement zien we Landa op een voorlopig vijftiende plaats, op 25 seconden van Aleksandr Vlasov, de hoogst genoteerde klassementsrenner. “Het is nog vroeg om conclusies te trekken, maar ik denk dat Bernal de te kloppen man is”, zegt hij tegen Tuttobiciweb. “Velen zagen hem als favoriet en na deze rit begrijp ik ook waarom.”

“Ik weet niet of ik zelf een van de grote favorieten ben, maar het gevoel was in deze etappe meer dan goed. Dat geeft mij motivatie voor de bergetappe naar Ascoli Piceno.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Westfalen 12 mei 2021 om 10:56

Landa heeft nu wel een goede uitgangspositie. Staat vaak door een tijdrit of ander malheur al op achterstand van minuten voordat de bergen beginnen. Dat is nu niet het geval. Heeft ook een goede ploeg achter zich die wat recht kan zetten.

RyderHesjedal 12 mei 2021 om 11:03

De eerste week is nog niet voorbij natuurlijk..

RyderHesjedal 12 mei 2021 om 17:33

Wat zei ik..

VerstandOpNul 12 mei 2021 om 11:31

Die aanval zag er sterk uit gister.. Het lef heeft hij wel, hopelijk durft hij een keer all-in te gaan..

Wheely 12 mei 2021 om 11:39

Op de langere cols bloeit deze man helemaal op hopelijk. Ik verwacht een strijd tussen hem en Bernal, we smachten naar Contador-achtige demarrages in het hooggebergte. Even geen gekut nu deze keer.

Jean Dumas 12 mei 2021 om 11:44

Morgen aankomst bergop in San Giacomo, dat is een loper. Makkelijk te pacen voor INEOS en DQS.

Headlines

Populair

Materiaalzone